Τέλος εποχής – αλλά προσωρινό καθώς αναμένεται να επιστρέψει για να ξαναδιεκδικήσει το δήμο Ορεστιάδας – για τον επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Επαναφορά» Χρήστο Καζαλτζή και δύο ακόμη δημοτικούς του συμβούλους οι οποίοι παραιτήθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας. Οι σύμβουλοι παραιτήθηκαν λόγω της επέκτασης των δομών του Φυλακίου αφήνοντας αιχμές κατά της δημοτικής αρχής, ενώ κανείς από την παράταξη δεν αναμένεται να τους αντικαταστήσει. «Οι αγώνες κερδίζονται με συσπείρωση και πανστρατιά!
Αυτό δεν επετεύχθη και δε μπορεί να επιτευχθεί όσο η παράταξη που διοικεί το δήμο αρνείται να ακούσει τη φωνή των πολιτών, να εναντιωθεί και να διεκδικήσει!
Το ότι παραιτούμαστε, όμως, από τις καρέκλες του δημοτικού συμβουλίου – άλλοι είναι ερωτευμένοι μ αυτές – δε σημαίνει και παραίτηση από την τοπική πολιτική σκηνή!», ανέφερε η παράταξη στην ανακοίνωση παραίτησης.

Η δημοτική επαναφορά κατείχε τρεις θέσεις στο δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας, οι οποίες θα καλυφθούν από τις άλλες παρατάξεις, αν οι επιλαχόντες σύμβουλοί της αρνηθούν τη θέση του δημοτικού συμβούλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλαχόντες σύμβουλοι της παράταξης «Δήμος Ορεστιάδας Τόπος να Ζω», θα δεχθούν τις θέσεις των δημοτικών συμβούλων.
Πρώτοι αναπληρωματικοί στην Ορεστιάδα είναι ο Γιάννης Μαντίδης και ο Χρήστος Ζηλιασκόπουλος ενώ στη Βύσσα ο Χρήστος Κουμπρίδης.

Στο μεταξύ, ίσως να απαιτηθούν και μήνες για τις αλλαγές, καθώς υπάρχει μία σειρά διαδικασιών που πρέπει να ακολουθηθεί. Ο κάθε επιλαχόν σύμβουλος, από την στιγμή που το γνωστοποιείται ότι μπορεί να γίνει δημοτικός σύμβουλος, έχει περιθώριο πέντε ημερών για να αρνηθεί ή αποδεχθεί τη θέση. Πάντως, παρά τις παραιτήσεις των δημοτικών συμβούλων, το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί, καθώς για την απαρτία απαιτούνται 17 σύμβουλοι και η δημοτική αρχή διαθέτει 16.