Πάντα όταν ένα υψηλόβαθμο πολιτικό στέλεχος όπως η πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι να επισκεφτεί μία περιοχή, έχουν προηγηθεί συσκέψεις επί συσκέψεων και επισκέψεις της ομάδας ασφάλειας. Οι επισκέψεις της προέδρου και των προέδρων που είχαν προηγηθεί διοργανώνονται σε κάθε λεπτομέρεια και για λόγους τήρησης του πρωτόκολλου και για λόγους ασφαλείας. Και το γεύμα που παρατέθηκε προς τιμή της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο προαύλιο εκκλησίας, συγκεκριμένα της μητρόπολης Διδυμοτείχου είχε την έγκριση για το μενού, τα πιάτα και τη διαμόρφωση του χώρου. Όπως φυσικά και οι προσκεκλημένοι, ανάμεσά τους και δύο εκπρόσωποι επιχειρηματικών οικογενειών.

Η πρόεδρος βάσει προγράμματος έφτασε στο κάστρο Διδυμοτείχου και αμέσως κατευθύνθηκε στο χώρο όπου την ανέμεναν. Ακολούθησε και τμήμα της συνοδείας της, το οποίο περιελάβανε εργαζόμενους ή συνεργαζόμενους με την προεδρία. Για μια στιγμή όμως, οι άνθρωποι που έφτασαν στο κάστρο και συνόδευαν για να καλύψουν την επίσκεψη της προέδρου, αντί για τη μητρόπολη κατευθύνθηκαν προς το χώρο στάθμευσης. Είδαν κάστρο κι εκεί, προς τα εκεί πήγαν.
Ευτυχώς ενημερώθηκαν εγκαίρως από δημοσιογράφο, έκαναν μεταβολή και πήραν τη σωστή κατεύθυνση.
Νωρίτερα, στη Φτελιά κάτοικοι της περιοχής, παρά τις αγροτικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού για να τιμήσουν την πρόεδρο. Γυναίκες από το Τρίγωνο είχαν μάλιστα ετοιμάσει και τοπικές γεύσεις για να τις παρουσιάσουν στην πρόεδρο, όπως και έγινε.
Μία μικρή λεπτομέρεια όμως την κατάλαβαν μόνο όσοι είχαν την σκέψη να ρωτήσουν τι ετοίμασαν οι γυναίκες. Έτσι έμαθαν ότι ένα ψωμί, είχε ετοιμαστεί αλλά δεν παρουσιάστηκε ποτέ, καθώς ένα συμπαθέστατο τετράποδο, είπε να επέμβει και να απομακρύνει το ψωμί από την πλατεία προς το στομάχι του.
Συμβαίνουν κι αυτά.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη δεύτερη ημέρα της περιοδείας της στη Θράκη, συμμετείχε στην Ακολουθία της Αποκαθήλωσης, στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μικρό Δέρειο και στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μεγάλο Δέρειο και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού.
Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Θρυλόριο και αφού ξεναγήθηκε στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, συναντήθηκε στην πλατεία του χωριού με κατοίκους, οι οποίοι την υποδέχθηκαν φορώντας παραδοσιακές ποντιακές φορεσιές. Στη συνέχεια επισκέφθηκε την υπαίθρια φωτογραφική έκθεση, στην οποία απεικονίζεται η έλευση των προσφύγων του Πόντου στη Β. Ελλάδα και ενημερώθηκε από τις γυναίκες του Συλλόγου «Η Κερασούντα και το Γαρς» για την ιστορία του Θρυλορίου.
Το απόγευμα, η πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί τους Ασκητές και θα συμμετάσχει στην Ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.