Λίγο μετά τις 10:00 ξεκίνησε η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε το εργοτάξιο για την κατασκευή της ανατολικής περιφερειακής οδού της Αλεξανδρούπολης και των συνδέσεων με το λιμάνι της πόλης και την Εγνατία Οδό, στη συνέχεια θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Αλεξανδρούπολης (φωτό).
Στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την επίσημη έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης.
Στις 14:00 ο Πρωθυπουργός θα παραθέσει γεύμα στους ξένους ηγέτες που θα παραστούν στην εκδήλωση για τον σταθμό FSRU.
Η πρώτη μεγάλη ενεργειακή συμφωνία που σύναψε η Gastrade του ομίλου Κοπελούζου και γεφύρωσε συμφέροντα πολλών και διαφορετικών χωρών κηρύσσει σήμερα την έναρξη υλοποίησης του πλωτού τερματικού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU) παρουσία του Πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ και πολλών αξιωματούχων. Θα παραβρεθούν επίσης ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, ο πρόεδρος της Σερβίας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU), χωρητικότητας 153.500 κ.μ. LNG, θα συνδεθεί με το εθνικό σύστημα μεταφοράς φυσικού αερίου της Ελλάδας με αγωγό μήκους 28 χλμ., μέσω του οποίου το αεριοποιημένο LNG θα προωθείται στις αγορές της Ελλάδας, της Βουλγαρίας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας, από τη Ρουμανία, τη Σερβία και τη Βόρεια Μακεδονία, μέχρι τη Μολδαβία και την Ουκρανία, καθιστώντας την Ελλάδα «κλειδί» για την ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης.