Στην Ελληνική Λογοτεχνία ο αγαπημένος συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης επιστρέφει με το νέο εκκωφαντικό μυθιστόρημά του Ονειρεύτηκα τη Σανγκάη, στο οποίο ένας αστέρας ερωτικών ταινιών αναστατώνει με τη διαθήκη του ένα χωριό ξεχασμένο απ’ τον χρόνο.

Κυκλοφορεί επίσης το Σκισμένο ψαθάκι, μια επανέκδοση ενός από τα πιο κλασικά και αγαπημένα βιβλία της Αλκυόνης Παπαδάκη, η οποία μιλά κατευθείαν στην καρδιά των αναγνωστών με τη μοναδική της πένα.

Στην ίδια κατηγορία έρχεται να προστεθεί το νέο μυθιστόρημα της Γιώτας Γουβέλη Η παραμάνα, που θα σας ταξιδέψει στη Θεσσαλία του 1910. Γεννημένη σε μια ταπεινή οικογένεια κολίγων, μια νεαρή παραμάνα αντιστέκεται στην τυραννία των τσιφλικάδων και παγιδεύεται ανάμεσα στο μίσος και στην ανθρωπιά. Γήινα πάθη και ανομολόγητα μυστικά σε μια ιστορία καθηλωτική από την αρχή ως το τέλος.

Στην Ξένη Λογοτεχνία υποδεχόμαστε το εντυπωσιακό μυθιστόρημα Το νερό της λίμνης δεν είναι ποτέ γλυκό της Giulia Caminito, που μάγεψε την Ιταλία το 2021, ήταν φιναλίστ για το βραβείο Strega και τελικά απέσπασε το βραβείο Campiello. Ένα εξαιρετικό βιβλίο για τη μοναξιά του να είσαι διαφορετικός.

Το Σπίτι των Χόλοου της Krystal Sutherland είναι ένα σύγχρονο σκοτεινό παραμύθι με επιρροές από τους αδελφούς Γκριμ. Ένα γκροτέσκο μυστήριο, με στοιχεία μαγικού ρεαλισμού και μια ασφάλιστη πύλη από τη ζωή στον θάνατο που στοιχειώνει τον αναγνώστη. Σύμφωνα με το Publishers Weekly, η σκοτεινή φαντασία της Sutherland, μέσα από πλήθος υποβλητικών λεπτομερειών, δημιουργεί μια αλλόκοτη ατμόσφαιρα σε έναν προσεκτικά κατασκευασμένο φαντασιακό κόσμο.

Στη συνέχεια οι εκδόσεις Διόπτρα προτείνουν ένα ιστορικό δράμα γεμάτο ίντριγκα, ένοχα μυστικά και παράνομους έρωτες με φόντο την Ισπανία του 18ου αιώνα. Η Μαγείρισσα του Κασταμάρ του Fernando J. Muñez κυκλοφορεί επίσης σε σειρά παραγωγής Netflix.

Στην Αστυνομική Λογοτεχνία ξεχωρίζει το βιβλίο Φόνοι στο οικοτροφείο, μια καθηλωτική ιστορία μυστηρίου από τη Lucinda Riley, τη συγγραφέα των 40 εκατομμυρίων αναγνωστών. Όταν το χιόνι σκεπάζει τη χώρα και εξαφανίζεται άλλος ένας ύποπτος, η Τζαζ καλείται να αντιμετωπίσει και τους δικούς της δαίμονες… Και τότε μια ειδεχθής ανακάλυψη στο σχολείο μετατρέπει αυτομάτως την έρευνα στη δυσκολότερη υπόθεση φόνου που έχει αναλάβει ποτέ στην καριέρα της.

Από την άλλη, η Julie Clark, συγγραφέας του βιβλίου Η τελευταία πτήση, best seller στη λίστα των New York Times προσφέρει ένα καινούριο ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο Τα ψέματα που λέω. Το μυθιστόρημα αυτό εμβαθύνει στον ψυχισμό και στα κίνητρα δύο γυναικών, αλλά και στην ακλόνητη αποστολή τους να απονείμουν δικαιοσύνη για το παρελθόν και να γράψουν ξανά το μέλλον.

Στην κατηγορία Ψυχολογία-Προσωπική Ανάπτυξη ο Robert Greene, συγγραφέας του βιβλίου Οι νόμοι της ανθρώπινης φύσης, επιστρέφει με ένα καινοτόμο βιβλίο. Οι Καθημερινοί νόμοι αποτελούν έναν οδηγό που θα διαβάζετε ξανά και ξανά για μια ολόκληρη ζωή, μαθαίνοντας για τη δύναμη, την αποπλάνηση, τη στρατηγική, την ψυχολογία και την ανθρώπινη φύση.

Κλείνοντας την παρουσίαση των βιβλίων ενηλίκων με ένα ευχάριστο νέο για τα μεγάλα Γεωγραφόπουλα! Ναι, καλά καταλάβατε! Έπειτα από 3 best sellers, η δημιουργική ομάδα πίσω από τη σελίδα Η γεωγραφία που είναι πολύ κουλ! ξαναχτυπά με ένα νέο βιβλίο γεωγραφικών δραστηριοτήτων, το Ακτίβιτι Μπουκ για μεγάλους Νο. 2. Γνώση και διασκέδαση δοσμένη με έναν μοναδικό τρόπο που εντυπωσιάζει καταξιωμένους κριτικούς.

Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων υπάρχουν επίσης ευχάριστα νέα για τα μικρά Γεωγραφόπουλα! Το δεύτερο βιβλίο δραστηριοτήτων γεωγραφίας, το Ακτίβιτι Μπουκ για παιδιά Νο. 2, της αγαπημένης ομάδας κατέφτασε με σκοπό να κάνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική αντίληψη για τον μαγικό μας πλανήτη! (Ηλικίες: 8+)

Η συνέχεια με ένα εκπληκτικό βιβλίο, το Ο πλανήτης σε ένα γυάλινο βαζάκι του Martin Stanev, που μιλάει για τον θαυμαστό κόσμο που ζούμε και τη διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του πλανήτη μας. (Ηλικίες: 4+)

Το Κοριτσάκι και η Μέλισσα της Jay Alison εξηγεί με απλό τρόπο την αλληλεξάρτηση των ανθρώπων με τη φύση. Ενώ οι μέλισσες κινδυνεύουν όλο και πιο πολύ, προτείνει τρόπους ώστε τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και να βοηθήσουν για να επανέλθει η ισορροπία σε αυτό. (Ηλικίες: 4+)

Η σειρά Ολίβια, μυστικό τετράδιο της Meredith Costain συνεχίζεται με το 12ο βιβλίο Παιχνίδια στο νερό! Οι μικροί μας φίλοι θα ακολουθήσουν την Ολίβια σε μια άκρως καλοκαιρινή περιπέτεια! (Ηλικίες: 6+)