Στην Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί ο δημοφιλής συγγραφέας Σπύρος Πετρουλάκης. Ο κ. Πετρουλάκης θα συναντηθεί με φίλους του βιβλίου, παρουσιάζοντας το νέο του βιβλίο «Κατά Ιωάννη».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παρουσιάσεων.

Την Πέμπτη 02 Ιουνίου και ώρα 19:30 στην δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα βιβλιοχαρτοπωλεία «Βαφειάδης», το σύλλογο Κρητών Ν.Ροδόπης «Ο Ψηλορείτης» και με την δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούνται με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Κομοτηνή Εν Δράση».

Ομιλήτρια: Ρένα Σαμαρά Μάινα, φιλόλογος
Αφήγηση: Λεύκη Σαραντινού, συγγραφέας και ιστορικός
Μουσική: Λεύκη Σαραντινού, Βασίλης Βαφειάδης

Ο Σπύρος Πετρουλάκης την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 19:30, θα είναι στο RestoBar Ζαμάνθα (Δημοκρατίας 45, Διδυμότειχο) προκειμένου να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του και να υπογράψει
αντίτυπα του βιβλίου του.
Μαζί του θα είναι η Αποστολία Σαββαλάκη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει η Αριστέα Μιχαηλίδου. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει με μουσική η ομάδα μουσικών-χορωδών του Ε.Λ.Σ. «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ».
Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Γνώση.

Tο Σάββατο 4 Ιουνίου ο δημοφιλής συγγραφέας θα βρίσκεται στις 11:00, στο βιβλιοπωλείο Χαραλαμπίδης (Εμμ. Ρήγα 29) για να υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του να συνομιλήσει με τους αναγνώστες του.

Το απόγευμα στις 19:30, ο Σπύρος Πετρουλάκης θα βρίσκεται στη δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης «Καπνομάγαζο» (Αίνου 46).
Μαζί του θα είναι η Αλεξάνδρα Γκουλιάμα, φιλόλογος, διδάκτορας ΔΠΘ, ειδική σύμβουλος παιδείας ΑΜΘ, και η Φωτεινή Σωπασή – Ρωμανίδου, ιατρός μικροβιολόγος–βιοπαθολόγος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα αναγνώσει ο Κωνσταντίνος Παπαγιάννης, καθηγητής αγγλικής γλώσσας.
Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βαταμίδη και τον σύλλογο Κρητών Νομού Έβρου «Ο Μίνωας».

Χανιά, σήμερα:
Στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέ­χνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνά­μα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του;
Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη στη μνήμη της πόλης.

Χανιά, 1900-1922:
Μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυ­τρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρω­τα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής;

Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος είναι αδύνατο να ξεχαστούν…

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα, έχοντας ζήσει επίσης στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κα­τάγεται. Έχει δύο παιδιά, την Ειρήνη και τον Κωνσταντίνο. Είναι συνθέτης και στιχουργός. Τραγούδια του περιλαμβά­νονται σε CD πολλών γνωστών καλ­λιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Παράλληλα, είναι ραδιο­φωνικός παραγωγός στο Δίκτυο FM.
Ασχολείται με τη φωτογραφία (φωτο­γραφίες του έχουν βραβευτεί και δημο­σιευτεί σε ευρωπαϊκά περιοδικά), είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρ­ρίχηση και τις καταδύσεις.
Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφο­ρούν οκτώ μυθιστορήματά του για ενή­λικες και επτά βιβλία για παιδιά. Το 2021 το βιβλίο του Σασμός μετα­φέρθηκε στην τηλεόραση σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.
Στοιχεία επικοινωνίας με τον συγγραφέα:
E-mail: petroulakis.spiros@gmail.com
Facebook page: https://www.facebook.com/petroulakis.spirosWriter
Facebook group: https://www.facebook.com/groups/488659125161544
Instagram: https://www.instagram.com/petroulakis.spiros/