Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον Αράβων για επενδύσεις στην Αλεξανδρούπολη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, το επόμενο διάστημα εκπρόσωποι επιχειρηματικών ομίλων από τη Σαουδική Αραβία, θα επισκεφτούν την Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να αποκτήσουν προσωπική εικόνα για την περιοχή.
Οι επισκέψεις των επιχειρηματιών από τη Σαουδική Αραβία, έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό, όμως για λόγους επιχειρηματικής προστασίας δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι έχει ξεκινήσει και η τουριστική περίοδος, οπότε οι επισκέψεις ξένων μπορούν να είναι ακόμη πιο διακριτικές.
Το thraki Νεα, είναι σε θέση να γνωρίζει ότι οι επενδύσεις που ενδιαφέρουν τους Σαουδάραβες έχουν να κάνουν με την ενέργεια.
Συγκεκριμένα εκτός από τη δημιουργία επιπλέον σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου, η Θράκη είναι εξαιρετικά πιθανόν να μπει ξανά στο κάδρο και της μεταφοράς πετρελαίου.

Νεότερα θα υπάρχουν πολύ σύντομα, όμως ο χρόνος των τελικών αποφάσεων δεν μπορεί να προσδιοριστεί.
Είναι δεδομένο όμως, ότι ο ρόλος της Αλεξανδρούπολης πλέον έχει αλλάξει.

Την περιοχή τον Φεβρουάριο είχε επισκεφτεί ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα Dr. Saad Alammar.
Ο πρέσβης είχε συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και πέρα από τα ενεργειακά ο αντιπεριφερειάρχης του είχε πει για προϊόντα του πρωτογενούς τομέα που παράγει ο Έβρος, τα οποία χαρακτήρισε εξαιρετικής ποιότητας.
Ο Έβρος, πέρα από τυροκομικά, μεταξύ άλλων παράγει σκόρδα, σπαράγγια, τομάτες, πατάτες πεπόνια και αγγουράκια.