Το μεγαλύτερο έργο των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες στην Ορεστιάδα. Πρόκειται για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου. Λόγω των έργων, η πόλη θυμίζει εργοτάξιο, οι δρόμοι έχουν λακκούβες, επαγγελματίες έχουν γίνει κηπουροί και ποτίζουν την άσφαλτο και το χώμα, αυτοκίνητα σκονίζονται και κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να γκρινιάξουν.
Όταν γίνονται έργα αυτά γίνονται, δυστυχώς και συχνές διακοπές στην υδροδότηση, λόγω σπασιμάτων αγωγών.

Την Πέμπτη κατά τη διάρκεια των εργασιών, δημιουργήθηκε πρόβλημα σε καλώδιο ρεύματος, με αποτέλεσμα την Παρασκευή συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ να προχωρήσει σε εργασίες αποκατάστασης.
Πολυκατοικία έμεινε χωρίς ρεύμα, ενώ ένα νέο σιντριβάνι ξεφύτρωσε από το πουθενά στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Λοχαγού Διαμάντη, όταν φορτηγό ξήλωσε στην κυριολεξία πυροσβεστικό κρουνό.

Ο πίδακας νερού ήταν ένα σπάνιο θέαμα που κράτησε λίγο, μέχρι συνεργείο της ΔΕΥΑ Ορεστιάδας να απομονώσει την παροχή.
Οι εργασίες που θα συνεχιστούν έχουν και πολλά θετικά πέρα από την δυνατότητα χρήσης φυσικού αερίου από επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Το βασικότερο είναι ότι θα ασφαλτοστρωθούν κεντρικοί δρόμοι, μεταξύ των οποίων η Βασιλέως Κωνσταντίνου και η Κωνσταντινουπόλεως.
Αν και θα μας λείψουν τα απρόοπτα και τα σιντριβάνια, θα στερηθούμε για λίγο τους γκρινιάρηδες, οι οποίοι όμως θα βρουν άλλη ευκαιρία να γκρινιάζουν. Είμαστε σίγουροι.