Πολλοί οδηγοί, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να πληρώσουν κλήσεις τροχαίας, για διάφορες τροχονομικές παραβάσεις.

Στην πόλη της Ορεστιάδας, είναι συχνό φαινόμενο, οι παραβάτες οδηγοί που βλέπουν ροζ χαρτιά στους ανεμοθώρακες των οχημάτων τους.
Διπλοστάθμευση, στάθμευση μπροστά από ράμπες, πάνω σε διαβάσεις, είναι ορισμένες μόνο από τις παραβάσεις που βεβαιώνουν τροχονόμοι.
Ιδιοκτήτης οχήματος, έλαβε κλήση και ως όφειλε την πλήρωσε.
Όμως όπως προκύπτει από ανάρτηση που έγινε στη Διαύγεια του δήμου Ορεστιάδας, η κλήση πληρώθηκε δύο φορές, έτσι ο δήμος προχωράει σε επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντος ποσού σε δημότη από παράβαση Κ.Ο.Κ. λόγω διπλής εξόφλησης.

Το ποσό ανέρχεται στα 40 ευρώ και αναμένεται να καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του οδηγού.

Το thraki Νεα, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας Δημήτρη Πάλλα, ο οποίος είναι και εφοριακός και ανέφερε ότι έχει συναντήσει στο παρελθόν περιπτώσεις όπου έχουν πληρωθεί δύο φορές τέλη κυκλοφορίας οχημάτων.
Όσο για το πως γίνεται αυτό, δεν συμβαίνει συνήθως από το ίδιο άτομο, αλλά δύο διαφορετικά άτομα πληρώνουν . . . τον ίδιο λογαριασμό χωρίς να συνεννοηθούν. Ο ένας μπορεί να το πληρώσει στην τράπεζα κι ο άλλος μέσω ebanking. Όταν τελικά συναντηθούν διαπιστώνουν τη διπλή πληρωμή και ζητούν τα χρήματά τους πίσω.