Ύστερα από δύο χρόνια αποχής από τις δράσεις, λόγω της πανδημίας το κέντρο χειροτεχνίας οικοτεχνίας Φυλακτού άνοιξε ξανά τις πόρτες του.
20 φοιτητές, 2 πανεπιστήμια, 5 καθηγητές, ένα ινστιτούτο και ο σύλλογος φίλων της μετάξης η Χρυσαλλίδα, ολοκλήρωσαν δράσεις και εργαστήρια στο χώρο του κέντρου χειροτεχνίας οικοτεχνίας Φυλακτού ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα του μουσείου τέχνης Μεταξιού.
Το κέντρο ξεκινάει φέτος με έντονους ρυθμούς δράσεις και συνεργασίες όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, σχολές, πανεπιστήμια οργανισμοί, φορείς και ινστιτούτα είναι έτοιμα να συνεργαστούν κάτω από την επίβλεψη ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε θέματα ανάδειξης της κλωστοϋφαντουργίας της Μεσογείου και της χειροτεχνίας της Ευρώπης.
Φέτος το κέντρο ολοκληρώνει τον εκσυγχρονισμό του με σύγχρονα εποπτικά μέσα διδασκαλίας, σχεδιαστήρια και εξοπλισμό.
Παράλληλα ολοκληρώνεται η κατασκευή του ψηφιακού αποθετηρίου μέσα από το πρόγραμμα Leader και ξεκινά η ψηφιοποίηση των θρακιώτικων υφαντών με στόχο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη υφαντικών θρακιώτικων μοτίβων και σχεδίων με σκοπό αυτά να γίνουν πηγή έμπνευσης από νέους σχεδιαστές.
Το κέντρο ξεκινάει και συνεργασία με την πτυχιούχο κλωστοϋφαντουργό Αθηνά Κετσιτζή.

Ένας χώρος μοναδικός σε ένα από τα πιο φιλόξενα χωριά του Έβρου το Φυλακτό.

Ένα χωριό με τα μοναδικά απολιθώματα εκατομμυρίων ετών και την πλούσια λαογραφική παράδοση του.

Σύντομα ξεκινούν ακόμη δράσεις και σεμινάρια εκμάθησης χειροποίητης υφαντικής τέχνης και χειροτεχνημάτων όπου τα τμήματα θα ανοίξουν για εγγραφές από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.