Γράφει η πιστοποιημένη σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και διευθύντρια του φροντιστηρίου Ευκλείδης, Κλειώ Τζανταρμά,

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους υποψηφίους λόγω της πανδημίας. Οι υποψήφιοι δεν γνωρίζουν « τι εστί εξετάσεις» δεν έχουν την εμπειρία των εξετάσεων, γιατί είχαν χάσει το τελευταίο τρίμηνο, όταν ήταν μαθητές της Α΄ Λυκείου, στη Β΄ Λυκείου έκαναν έξι μήνες τηλεκπαίδευση με αποτελέσματα αυτά θα δυο χρόνια να μην δώσουν προαγωγικές εξετάσεις και την τελευταία φορά που είχαν δώσει εξετάσεις στην γ γυμνασίου είχαν εξεταστεί μόνο σε 4 μαθήματα.
Μεσολαβούν 2 δύσκολα χρόνια απ’ την μια ελλείψεις στην γνώση μέσω της τηλεκπαίδευσης από την άλλη το ψυχολογικό κομμάτι γιατί βίωναν ελλείψεις αγαπημένων ανθρώπων τους.
Η εξεταστέα ύλη είναι, για πρώτη φορά, μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά κατά 30%, περίπου σχεδόν σε πολλά μαθήματα.
Φέτος, επανέρχονται τα Λατινικά στο οποίο θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι προηγουμένων ετών. Τα πράγματα είναι απαιτητικά , λοιπόν, από κάθε άλλη χρονιά για τους υποψηφίους.
Αρκετοί μαθητές είναι φοβισμένοι με την ΕΒΕ δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε η βάση του «10» αλλά προκύπτει από το μέσο όρο όλων των Επιδόσεων των μαθητών ανά επιστημονικό πεδίο όποτε δεν δημιουργεί κάποιο σημαντικό πρόβλημα, το μόνο που αλλάζει είναι η κατάταξη των υποψηφίων για κάθε τμήμα.
Υπάρχουν και θετικά
Το υπουργείο παιδείας ανακοίνωσε ότι δεν θα ισχύει το διπλό μηχανογραφικό, τα αποτέλεσμα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν πιο μπροστά σε σχέση με πέρυσι και οι βάσεις το πρώτο 10 ήμερο του Αυγούστου.