Ο Ιούνιος μπήκε δυναμικά με βιβλία που δεν θα μπορείτε να αφήσετε από τα χέρια σας μέχρι να φτάσετε στην τελευταία σελίδα, μας υπόσχονται οι εκδόσεις Διόπτρα.
Οι Προφήτες, το πρώτο μυθιστόρημα του Robert Jones, Jr., απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και ήταν φιναλίστ για το National Book Award, το Prix Médicis ξενόγλωσσου μυθιστορήματος, το Grand Prix de Littérature Américaine, καθώς και υποψήφιο για το Prix Femina, ενώ έχει εκδοθεί σε 15 χώρες. Ένα βιβλίο με απρόσμενο λυρισμό που δίνει φωνή σε σκλάβους και αφέντες μιας φυτείας του αμερικανικού Νότου.
Η Colleen Hoover, Νο1 best seller συγγραφέας των New York Times και «βασίλισσα του #BookTok», ξαναχτυπά με το βιβλίο Σκοτεινή αγάπη. Η αγάπη δεν είναι πάντα όμορφη. Κάποιες φορές αφιερώνεις όλο σου τον χρόνο σε μια σχέση με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Κάπως καλύτερα. Τότε όμως, πριν καν το καταλάβεις, βρίσκεσαι πάλι πίσω, εκεί από όπου ξεκίνησες, μόνο που κάπου στο μεσοδιάστημα έχεις χάσει την καρδιά σου.
Στην ξένη πεζογραφία θα βρείτε επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, το μυθιστόρημα Άνθρωποι που συναντάμε στις διακοπές της Emily Henry. Δύο κολλητοί φίλοι, εφτά μέρες διακοπών, μία τελευταία ευκαιρία για να ερωτευθούν. Είστε έτοιμοι για την πιο επεισοδιακή καλοκαιρινή απόδραση της χρονιάς;
Στην ελληνική λογοτεχνία η Άννα Γαλανού επιστρέφει με τα Λιμάνια ονείρων, το δεύτερο μέρος της συγκλονιστικής διλογίας της «Το τίμημα της αλήθειας» μετά το Άλλη θάλασσα εκεί. Τέσσερις άνθρωποι, τέσσερις ιστορίες, τέσσερις μοίρες που έμελλε να συναντηθούν… Γιατί κανένας έρωτας δεν είναι αμαρτία και η αλήθεια έχει πάντα το χρώμα της αγάπης.
Στην κατηγορία Ιστορία–Φιλοσοφία–Πολιτισμοί κυκλοφορεί ένα ιδιαίτερο βιβλίο για το χρονικό της έξαρσης του Covid-19 μέσα από την έμπειρη επιστημονική ματιά του Γιώργου Παππά. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες είναι μια αφήγηση για όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια και μια πυξίδα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Σε όλη τη διάρκεια της έξαρσης του Covid-19 και της απομόνωσης που επέφερε, ο συγγραφέας εξηγούσε και καθησύχαζε έναν μεγάλο κύκλο ανθρώπων με τις αναρτήσεις του γύρω από το θέμα στο Facebook. Με χιούμορ, γνώση και λογική θύμιζε τον απώτερο σκοπό, αυτό που τελικά κατορθώσαμε ως κοινωνία: Παρά την κούραση είμαστε ακόμη εδώ και έχουμε προφυλάξει αποτελεσματικά τους δικούς μας ευπαθείς.
Στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν στις διακοπές τους με Το πρώτο μου βιβλίο και παζλ – Ζωάκια και Το πρώτο μου βιβλίο και παζλ – Λέξεις. Δύο βιβλία για να μάθουν τα παιδιά τις πρώτες τους λέξεις μαζί με 10 παζλ για να παίζουν και να αναγνωρίζουν τις εικόνες! (Ηλικίες: 0-3)