Συνεχίζονται οι αντιδράσεις, αλλά και η αγωνία για την ποιότητα παροχών υγείας στη Σαμοθράκη, καθώς εδώ και λίγες μέρες, όπως έγινε γνωστό το ασθενοφόρο που υπάρχει στο νησί τις βραδινές ώρες, από 23:00 έως 7:00 δεν μπορεί να εξυπηρετήσει περιστατικά, λόγω έλλειψης προσωπικού.
Για το θέμα ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ερώτηση κατέθεσαν στον υπουργό υγείας και οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.
Η ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ αναλυτικά

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για την έλλειψη προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Σαμοθράκης
Το αγωνιώδες μήνυμα των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας, που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας: «Σας γνωστοποιούμε ότι το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης έχει έλλειψη προσωπικού πληρώματος ασθενοφόρου. Για αυτό το λόγο η νυχτερινή βάρδια από τις 23.00μμ της προηγούμενης έως και τις 07.00πμ της επόμενης ημέρας δεν διαθέτει ασθενοφόρο όχημα. Επανειλημμένα έχουμε ενημερώσει όλες τις αρμόδιες αρχές όμως δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει άλυτο», επαναφέρει το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κ.Υ., που επανειλημμένα έχει αναδείξει και στη Βουλή το ΚΚΕ.
Με την τουριστική σεζόν να έχει ξεκινήσει και τον πληθυσμό του νησιού να εκτοξεύεται, η έλλειψη αυτή μπορεί να αποβεί μοιραία.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιες επείγουσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί, άμεσα, η δραματική υποστελέχωση του Κ.Υ. Σαμοθράκης και οι επιπτώσεις που αυτή προκαλεί προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία του και να διασφαλιστούν οι όροι για την ποιοτική περίθαλψή των ασθενών (μονίμων κατοίκων και επισκεπτών) .

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας