Την ώρα που όλο και περισσότεροι μιλούν για πρόωρες εκλογές σε λίγους μήνες, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει και όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων.
Οι εξελίξεις, είναι ικανές να φέρουν και αλλαγές στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, καθώς η μάχη του σταυρού για τη μία θέση στη βουλή θα είναι ισχυρή και τα κόμματα θέλουν όσο το δυνατόν πιο προβεβλημένα στελέχη, ελπίζοντας ότι θα ανεβάσουν τα ποσοστά τους, σε κάθε εκλογική περιφέρεια.
Στον ΣΥΡΙΖΑ, η λογική φθορά της νυν βουλευτή Νατάσας Γκαρά, αλλά και το γεγονός ότι το άλλο «προβεβλημένο» στέλεχος του νομού Μενέλαος Μαλτέζος δεν φαίνεται να έχει την ευρεία αναγνωσιμότητα στις τοπικές κοινωνίες, βάζει νέα ονόματα στο προσκήνιο του ψηφοδελτίου.
Ένα ισχυρό ενδεχόμενο υποψηφιότητας, αφορά σε πρώην υπουργό και συγκεκριμένα στον Νίκο Τόσκα, ο οποίος έχει ζήσει στον Έβρο, γνωρίζει εξαιρετικά καλά την περιοχή και λόγω της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας στο στρατό ξηράς, αλλά και της υπουργικής στα υπουργεία άμυνας και προστασίας του πολίτη.
Ο κ. Τόσκας, επισκέπτεται πολύ συχνά τον Έβρο και για πολιτικούς αλλά και για οικογενειακούς λόγους, καθώς η σύζυγός του είναι από την Ορεστιάδα και διατηρεί άριστες σχέσεις με συγγενείς και κύκλο της τοπικής κοινωνίας, ο οποίος διευρύνεται συνεχώς.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο Νίκος Τόσκας, τις επόμενες μέρες θα επισκεφτεί ξανά τον Έβρο και δεν αποκλείεται η επίσκεψη να κρατήσει μέχρι τις εκλογές. . .

Ποιος είναι ο Νίκος Τόσκας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 22 Φεβρουαρίου 1952.
Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιο και μία κόρη.
Ομιλεί αγγλικά άριστα.

Επαγγελματικές / Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (1975), τη Σχολή Πολέμου (1991) και την Σχολή Εθνικής Άμυνας (1999). Στη Σχολή Πολέμου αργότερα δίδαξε και ως καθηγητής της έδρας Τακτικής.
Υπηρέτησε για διάστημα μεγαλύτερο των τριάντα (30) ετών σε στρατιωτικές μονάδες τεθωρακισμένων σε περιοχές του Έβρου, της Μακεδονίας και του Αιγαίου, στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, σε θέσεις επιχειρησιακές, πληροφοριών και αμυντικής πολιτικής.
Αποφοίτησε από το σχολείο τεθωρακισμένων ΗΠΑ.
Υπηρέτησε στο διεθνές επιτελείο του ΝΑΤΟ (Βρυξέλλες) ως υπεύθυνος για θέματα αμυντικής πολιτικής.
Υπηρέτησε στο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο της Νεάπολης Ιταλίας και στο Σαράγιεβο (Βοσνία) ως υπεύθυνος για εκτιμήσεις πληροφοριών για τα Βαλκάνια, την Κεντρική Ασία και τη Μέση Ανατολή.
Υπηρέτησε στη θέση του Διευθυντή του Επιτελικού Γραφείου του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), υπεύθυνος για τον συντονισμό κύριων εργασιών του Επιτελείου.
Διοίκησε την 25η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στην Ξάνθη.
Αποστρατεύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με το βαθμό του Υποστρατήγου.

Από το 2006 συνεργάσθηκε με τον τομέα Άμυνας του ΠΑΣΟΚ και από το 2008 με το ΙΣΤΑΜΕ ως μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου για θέματα άμυνας.
Από τον Νοέμβριο 2009 ήταν διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αρμόδιος για τον έλεγχο των στρατιωτικών θεμάτων. Παραιτήθηκε τον Ιούνιο 2011.

Από τον Οκτώβριο 2011 μέχρι την εκλογή του στο Κοινοβούλιο τον Ιανουάριο 2015, δίδαξε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ) το μάθημα της Στρατιωτικής Στρατηγικής.
Από το 2011 είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης Ιδεών και Δράσης “ΠΡΑΤΤΩ”.
Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Στις 27 Ιανουαρίου 2015 ανέλαβε τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.
Στις 20 Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής στη Β’ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 τοποθετήθηκε Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Συμμετείχε σε αντιστασιακή ομάδα πριν την είσοδό του στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1971.

Βρείτε τον Νίκο Τόσκα στο twitter ΕΔΩ.