Ενισχύονται τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα στη Θράκη
Τα εναέρια μέσα που θα συνδράμουν στην φετινή αντιπυρική περίοδο στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, επισκέφθηκε στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, Δημήτριος Πέτροβιτς.
Πρόκειται για δυο αμφίβια αεροσκάφη τύπου Air Tractor Fire Boss, που μεταφέρουν τρεις τόνους νερού έκαστο, και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο μεσαίου τύπου MI-8MTV-1 με εξωτερικό κάδο, δυνατότητας μεταφοράς πέντε τόνων νερού. Τα τρία μέσα θα επιχειρούν άμεσα στα σημεία εκδήλωσης πυρκαγιών συνδράμοντας σημαντικά στο έργο κατάσβεσης των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων.
Ταυτόχρονα, ο κ. Πέτροβιτς επισκέφθηκε και τις δυο σχολές εκπαίδευσης πιλότων που εδρεύουν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, (Skies Aviation Academy και Olympus Aviation Academy), όπου επιβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία για εναέρια επιτήρηση κατά την αντιπυρική περίοδο και ειδοποίηση της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας μέσω του Πύργου ελέγχου, σε περίπτωση εντοπισμού εστίας πυρκαγιάς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Πέτροβιτς τόνισε: «Η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο με δυο αεροσκάφη, εκτός του ελικοπτέρου, αλλά και η συνέχιση της συνεργασίας με τις σχολές πιλότων για την από αέρος επιτήρηση και έγκαιρη προειδοποίηση, αποτελούν σημαντικούς συμμάχους των επίγειων δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σημαντικός, όμως, παράγοντας παραμένει η ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην πρόληψη αλλά και στην άμεση ενημέρωση, σε περίπτωση πυρκαγιάς καλώντας στο 199, στο 100 ή στο 112».
Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Έβρου, Πύραρχος Σπύρος Κούτρας, ο Αερολιμενάρχης Στέλιος Ζαντανίδης.