Λίγα μέτρα από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, οι οποίες μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν δεκάδες μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Με μία αιφνιδιαστική κινητοποίηση τα μέλη του ΚΚΕ, έφτασαν στο σημείο όπου δένουν πλοία και διαδήλωσαν για την αντίθεσή τους στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.
Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του ΚΚΕ προχωρούν σε αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις. Μάλιστα πρόσφατα συμβολικά πέταξαν μπογιές σε άρματα που μεταφέρονταν από την Αλεξανδρούπολη, ενώ είχαν αποκλείσει και τη σιδηροδρομική γραμμή.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, ο οποίος δήλωσε: «Η σημερινή κινητοποίηση εκφράζει τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της Θράκης, του λαού όλης της Ελλάδας απέναντι στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ και στα καράβια τους που κουβαλάνε τα φορτία του θανάτου προκειμένου να ρίξουν κι άλλο λάδι στον πόλεμο που μαίνεται στο έδαφος της Ουκρανίας. Να απεμπλακεί τώρα η χώρα μας από αυτόν τον βρώμικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κανένας Έλληνας φαντάρος στο εξωτερικό, κανένα πολεμικό υλικό να μην φύγει έξω από τη χώρα μας. Το απαιτεί η ειρήνη, το απαιτεί η φιλία των λαών. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο στο ίδιο αντιιμπεριαλιστικό μονοπάτι, έτσι ώστε οι λαοί να απαλλαγούν μια κι έξω από τα δεινά του πολέμου και την καταπίεση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας».
Ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της ΟΠ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης του ΚΚΕ, σημείωσε ότι «με τη σημερινή κινητοποίηση δείχνουμε στον λαό ότι δεν υπάρχει εμπόδιο που όταν ο λαός θέλει δεν μπορεί να το ξεπεράσει. Οταν ο λαός θέλει μπορεί!
Σήμερα εδώ καθυστερούμε τη μεταφορά πολεμικού υλικού, με το οποίο συντηρείται η φλόγα του πολέμου, δυναμώνει και απειλεί να τυλίξει όλη την περιοχή μας, όλο τον κόσμο.
Απαντάμε και σε όσους λένε, δεν βλέπετε που η τουρκική κυβέρνηση ενοχλείται για τη δημιουργία της αμερικάνικης βάσης στην Αλεξανδρούπολη;
Τους λέμε: Ολοι εσείς του ευρωΝΑΤΟικού τόξου δεν ακούτε όλους εκείνους τους Αμερικανούς αξιωματούχους που διαβεβαιώνουν συνέχεια την τουρκική κυβέρνηση ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης δεν αφορά την Τουρκία;
Αυτές οι διαβεβαιώσεις των Αμερικανών την εμποδίζουν ή την ενισχύουν την τουρκική επιθετικότητα;».
Τέλος, ανέφερε ότι η πρόσφατη Σύνοδος του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε την όξυνση των ανταγωνισμών και την προετοιμασία για ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική εμπλοκή. Και πως οι 300.000 στρατιώτες που αποφάσισε να έρθουν στην Ευρώπη δεν θα φέρουν την ειρήνη, ίσα – ίσα ρίχνουν κι άλλο «λάδι στη φωτιά».

Με πληροφορίες από το 902.