Δύο μη εκλεγμένοι Εβρίτες, προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού
Επιλογή του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ήταν να μετέχει ένας Εβρίτης στον αγροτικό φορέα του κόμματος.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Χατζίδη, γεωπόνο, με καταγωγή και από το Τρίγωνο και μόνιμο κάτοικο Αλεξανδρούπολης, ο οποίος με απόφαση του πρωθυπουργού ορίστηκε αναπληρωτής γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας.
Με τον ορισμό Χατζίδη, στην ουσία επιβεβαιώνεται πλήρως ρεπορτάζ του thraki Νεα, στο οποίο αναφέρονταν στις 7 Οκτωβρίου του 2020 ότι ο Δημήτρης Χατζίδης είναι ένας από τους τρεις Εβρίτες που συνομιλούν απευθείας με το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Οι άλλοι δύο είναι ο πανεπιστημιακός Σωτήρης Μποταϊτης (πληροφορούμαστε και φανατικός μας αναγνώστης) και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος (μαθαίνουμε περιστασιακός μας αναγνώστης, σίγουρα όχι φανατικός).
Κι αν σκεφτεί κάποιος ότι ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Άκης Παρασκευόπουλος δεν αξιοποιήθηκε ούτε στον ΟΛΑ, ούτε στη διοίκηση νοσοκομείου, ούτε και σε κάποια άλλη θέση, το σημείο του ρεπορτάζ που ανέφερε ότι: «Ειδικά για τον Δημήτρη Χατζίδη, η σχέση του με τον πρωθυπουργό κρατάει από τα φοιτητικά του χρόνια, όταν ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ κι όταν ακόμη ο Μητσοτάκης δεν είχε εξελιχθεί σε κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.
Πάντως από τους τρεις, μόνο ένας φαίνεται ότι πλέον μπορεί να συνομιλήσει απευθείας με τον πρωθυπουργό, όχι όμως όποτε το επιθυμεί, καθώς τα δεδομένα με την ανάληψη της πρωθυπουργίας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω χρόνου έχουν αλλάξει», κερδίζει περισσότερους πόντους.
Πίσω στο παρόν τώρα, για τον Δημήτρη Χατζίδη τώρα, ο οποίος δεν μπορεί να κρύψει την ικανοποίησή του. Ο Χατζίδης έχει απόλυτο δίκιο να χαίρεται, καθώς να σε επιλέγει για μία θέση ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι τεράστια τιμή. Λίγες εβδομάδες όμως πριν, ο νέος αναπληρωτής γραμματέας αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας, απέτυχε να εκλεγεί στην πολιτική επιτροπή του κόμματος, καθώς οι σύνεδροι στο συνέδριο του κόμματος, είδαν δεν είδαν το όνομά του στο ψηφοδέλτιο, δεν το σταύρωσαν.
Και για όσους γνωρίζουν καλά τα της Νέας Δημοκρατίας, ο Δημήτρης Χατζίδης είναι ένας από τους ένθερμους υποστηριχτές του βουλευτή Έβρου του κόμματος Σταύρου Κελέτση αν και πρώην φίλος του άλλου βουλευτή Χρήστου Δερμεντζόπουλου.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις εκλογές, η Εβρίτισα Έλενα Σώκου, ανέλαβε υπεύθυνη εκπρόσωπος Τύπου περιφερειακών μέσων της Νέας Δημοκρατίας. Η επιλογή Μητσοτάκη στο πρόσωπο της Σώκου είναι τιμητική, τόσο για την Έλενα Σώκου, όσο και για τους δημοσιογράφους της περιφέρειας, καθώς η κα. Σώκου εργάστηκε επί χρόνια στην Αλεξανδρούπολη. Πάντως, η εργασία της και η αναγνωσιμότητά της στον Έβρο δεν ήταν αρκετές για να της προσφέρουν μία θέση στη βουλή, καθώς ήταν 6η, ανάμεσα σε έξι υποψηφίους, στις προηγούμενες εκλογές όπου κατέβηκε για βουλευτής.

Το πόσο θα βοηθήσει τους δύο Εβρίτες η σχέση τους με κορυφαία στελέχη του κόμματος στην μελλοντική πολιτική τους πορεία θα φανεί. Πάντως προς το παρόν, στις δύο τελευταίες εκλογές που συμμετείχαν δεν είχαν τα αποτελέσματα που θεωρούμε ότι θα ήθελαν.

Όσο για τον Άκη Παρασκευόπουλο, πληροφορούμαστε ότι θα είναι υποψήφιος, αλλά όχι ακόμη.