Αίσθηση προκάλεσε το πρωί στην κοινωνία της Ορεστιάδας, η είδηση της σύλληψης δύο δικηγόρων για υπόθεση διακίνησης μεταναστών.
Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί σήμερα, όταν στο Πύθιο αστυνομικοί εντόπισαν δύο Έλληνες να βρίσκονται στην περιοχή με ακόμη 7 άτομα, τα οποία είχαν προηγουμένως περάσει παράνομα στη χώρα.
Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη και δύο Ελλήνων και των 7 αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε οι δύο Έλληνες ήταν συγγενείς, μία γυναίκα κι ένας άνδρας και δικηγόροι.
Άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την παραπομπή τους στις δικαστικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το thraki Νεα, επειδή η σύλληψη αφορούσε δύο δικηγόρους και η υπόθεση είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ουσιαστική και ορθή ενημέρωση της κοινής γνώμης, νωρίς το μεσημέρι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή, προκειμένου να αποσπάσει κάποιο σχόλιο για τη σύλληψη των δύο νομικών, χωρίς να είναι δυνατή η επικοινωνία.

Οι δύο δικηγόροι, μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικαλέστηκαν ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία ατόμου, λίγο πριν μεταβούν στο σημείο όπου εντοπίστηκαν και δεν είχαν κανέναν σκοπό να εμπλακούν σε περίπτωση διακίνησης. Σκοπός τους ήταν να παραδοθούν οι πελάτες τους στις αστυνομικές αρχές.

Οι δικηγόροι και τα επτά άτομα, σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, εντοπίστηκαν σε κατοικημένη περιοχή και μακριά από απαγορευμένη ζώνη, που υπάρχει στις παραποτάμιες περιοχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα των επτά ατόμων, αποτελούνταν από Τούρκους πολίτες. Οι περιπτώσεις Τούρκων που περνούν τα σύνορα με την Ελλάδα παράνομα είναι χιλιάδες τα τελευταία χρόνια, με πολλούς Τούρκους να υποστηρίζουν ότι διώκονται στη χώρα τους, ως Γκιουλενιστές ή για άλλους πολιτικούς λόγους. Άλλωστε συχνές είναι και οι αναφορές τουρκικών ΜΜΕ για συλλήψεις ατόμων επί τουρκικού εδάφους.
Οι δύο δικηγόροι, με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.