Η μάχη των φωτογραφιών, των εντυπώσεων και της παρέας ξεκίνησε στην Αλεξανδρούπολη.
Την ώρα που οι εξελίξεις, όχι με τα αβγά και τις κότες των Αμερικάνων, τρέχουν, στην Αλεξανδρούπολη ασχολούνται πλέον θερμά με τις επόμενες δημοτικές εκλογές.
Με τις περιφερειακές δεν ασχολούνται, γιατί σ’ αυτή τη φάση, την πίεση την έχουν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες.
Με τα δημοτικά όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, πιο πονεμένα, καθώς χρόνια είχε να ζήσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης τόσες εντάσεις κι ένα δημοτικό συμβούλιο, όπου μπορεί να εκλεγείς με τον Λαμπάκη, να καταλήξεις αντιδήμαρχος του Ζαμπούκη, μπορεί να ήσουν με τον Μιχαηλίδη και να καταλήξεις αντίπαλος του Μιχαηλίδη, αφού πρώτα διαγράψεις τον επικεφαλής σου από την παράταξη.
Είναι τόσο μπερδεμένα τα πράγματα, όπου ψάχνεις να βρεις την άκρη κι εκεί που νομίζεις ότι θα βρεις την άκρη και θεωρείς ότι είσαι κοντά, σου σκάει ένας Ασπιώτης κι ένας Λουκάς και το πας πάλι από την αρχή.

 

 

Τα δύο τραπέζια με τις φωτογραφίες και τα χαμόγελα

Δύο μεγάλα τραπέζια έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, χθες.
Ένα μεσημεριανό, με τους φίλους του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη κι ένα βραδινό, με φίλους του πρώην φίλου του δημάρχου – και πολιτικού κεφαλαίου για τον Έβρο – Αντώνη Καμελίδη.
Να μας συγχωρήσουν οι μετέχοντες στο τραπέζι του Καμελίδη που τον θέσαμε επικεφαλής, αλλά πέρα των άλλων, είναι ο καλύτερος γευσιγνώστης με διαφορά.

Το πρώτο τραπέζι, το μεσημεριανό, έγινε στον Καναβίδη και το δεύτερο, το βραδινό στον Δημήτρη.
Κι όλα καλά με τα τραπέζια, τα υπονοούμενα και τις εκλογές.
Υπάρχουν και τρεις βασικές απορίες και δύο απλές ίσως απαντήσεις.

  • Γιατί στο βραδινό στην κεφαλή του τραπεζιού κάθεται ο Στάθης Ασπιώτης; Μήπως τελικά θα είναι υποψήφιος δήμαρχος;
  • Γιατί στο μεσημεριανό στην κεφαλή κάθεται ο Ναϊτίδης; Μήπως επειδή είναι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας;
  • Γιατί Καμελίδης και Ζαμπούκης κάθονται στο κέντρο των τραπεζιών; Εδώ δεν έχουμε απάντηση, ίσως να έτυχε.

Το ρεπορτάζ όμως αναφέρει, ότι κάπου κοντά – δεν είναι και τόσο μεγάλη η Αλεξανδρούπολη δα, ο πρώην δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, είδε τυχαία τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Παύλο Μιχαηλίδη και τα είπαν για λίγο σε κεντρική καφετέρια.

Κι αν σκεφτείς ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια Λαμπάκης και Μιχαηλίδης δεν ήθελαν όχι να πιούν καφέ, αλλά να πουν και κάτι παραπάνω από το καλημέρα, το πολιτικό παιχνίδι γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Για τον Πέτροβιτς τι έκανε χθες δεν μάθαμε. Ίσως να ήταν κι αυτός (καλεσμένος κι όχι οργανωτής – οικοδεσπότης) κανενός δείπνου – γεύματος, ως πιθανώς υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Άλλωστε δεν φημίζεται ο Πέτροβιτς για τραπεζώματα. Αλλιώς δουλεύει.

Μία μικρή σημείωση, βλέπουμε στις φωτογραφίες, μπύρες, ρετσίνες και εικάζουμε ότι κάποιοι θα ήπιαν ως είθιστε τσίπουρο ή ούζο.