Σε γενική επιφυλακή λόγω της φωτιάς στο Αρίστηνο το προσωπικό της πυροσβεστικής στην ΑΜΘ

Με μία φωτογραφία και με λίγες λέξεις, οι άνθρωποι του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, προσπαθούν να περιγράψουν τα συναισθήματα που ένοιωσαν όταν είδαν τις φλόγες από την πυρκαγιά λίγα μέτρα από το χώρο τους. Όλοι είναι ασφαλείς, αν και ταλαιπωρημένοι, καθώς αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης και να διαμείνουν σε κατασκήνωση στη Μάκρη.
«Η σκέψη όλων μας είναι δίπλα, στους ήρωες που παλεύουν με τις φλόγες και σε όλους όσους αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους», αναφέρουν στο μήνυμά του το Παιδικό Χωριό.
Η ανακοίνωση του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης

Δυστυχώς και φέτος, η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον πύρινο εφιάλτη. Η φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή μας, η οποία έχει ήδη κάψει δασικές εκτάσεις, μας ανάγκασε να εκκενώσουμε το Χωριό μας, αφού οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση λίγων μέτρων.
Τα παιδιά και το προσωπικό μας απομακρύνθηκαν για προληπτικούς λόγους και αυτή τη στιγμή, παραμένουμε ασφαλείς. Για μεγαλύτερη ασφάλεια, όλοι θα φιλοξενηθούμε το βράδυ στις δημοτικές κατασκηνώσεις της περιοχής, όπως συμφωνήθηκε με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος βρέθηκε εξ’ αρχής κοντά μας για να μας στηρίξει με κάθε μέσο.
Ευχόμαστε να είναι η τελευταία φορά που κάποιος θα νιώσει τον φόβο και τον εφιάλτη της πυρκαγιάς. Η σκέψη όλων μας είναι δίπλα, στους ήρωες που παλεύουν με τις φλόγες και σε όλους όσους αναγκάζονται να φύγουν από τα σπίτια τους για την ασφάλειά τους. Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους ανθρώπους του Πυροσβεστικού Σώματος και της Αστυνομίας για την άμεση επέμβαση και το ενδιαφέρον και όλους εσάς για τα μηνύματα αγάπης και υποστήριξης.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς, το έργο της κατάσβεσης συνεχίζεται.
Επιχειρούν 91 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι στη μάχη είχαν ριχθεί 4 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Σημαντική είναι και η συνδρομή του στρατού, μηχανημάτων έργου και υδροφόρων δήμων.