Μία ξεχωριστή στιγμή, που τη χάρηκε ιδιαίτερα και τη χάρηκε και η οικογένειά της, έζησε το βράδυ της Παρασκευής η εκπαιδευτικός Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου.

Η κα. Ζηλιασκοπούλου, παρέλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της, από το τμήμα Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Ορεστιάδα.

Η στιγμή της δικαίωσης μίας επιλογής είναι πάντα ξεχωριστή, ειδικά δε, αν τα αγαπημένα σου πρόσωπα, βρίσκονται δίπλα σου.

 

Το πλούσιο και αξιόλογο βιογραφικό της Ευαγγελίας Ζηλιασκοπούλου.

 

Ονομάζομαι Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου και κατάγομαι από το Θούριο Ορεστιάδας. Ζω μόνιμα στο Διδυμότειχο και είμαι Εκπαιδευτικός.
Αποφοίτησα από το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ το 1991 και επέστρεψα στον τόπο μου. Εργάζομαι σε Δημοτικά σχολεία της πόλης από το 1998. Είμαι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης με τίτλο «Περιβαλλοντική εκπαίδευση και επικοινωνία». Από τον Αύγουστο του 2020 είμαι αποσπασμένη σε βουλευτικό γραφείο.
Το 2017 δημοσιεύτηκαν στο «Ε’ Ανθολόγιο Δημιουργών του Έβρου», εκδόσεις Θρακικός Οιωνός, για πρώτη φορά 4 ποιήματά μου.
Το 2017 η διαδικτυακή συνάντηση μου με τον συντοπίτη μου κ. Τριανταφυλλάκη μου άνοιξε νέους ορίζοντες. Με παρότρυνσή του , συμμετέχω στην «Σύγχρονη Ανθολογία της Νέας Ελληνικής Ποίησης» της Ποιητικής Ακαδημίας υπό την επίβλεψη και επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου, το 2018.
Την ίδια χρονιά εκδίδω την 1η ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Οδοδείχτης», από τις εκδόσεις της Νέας Διάστασης και υπό την επιμέλεια του Δημήτρη Ιατρόπουλου, στα πλαίσια μιας σειράς ποιητικών συλλογών με την ονομασία «Ανθώνας της Νέας Ελληνικής ποίησης».

Το 2020 εκδίδεται η 2η ποιητική μου συλλογή με τίτλο «Περιακτέον την ψυχήν» από τις ίδιες εκδόσεις. Την ίδια χρονιά συμμετέχω στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Κέφαλος» με 3 ποιήματά μου και λαμβάνω Τιμητικούς Επαίνους.

Το 2021 εκδίδεται το παιδικό μου παραμύθι «Διαφορετικοί μα Πολύτιμοι» με εικονογράφηση της Ηρώς Μυροφόρας Αργυροπούλου από τις ίδιες εκδόσεις. Διαπραγματεύεται την διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας.

Το 2022 εκδίδεται το δεύτερο παραμύθι-Μικρή Ιστορία με τίτλο «Ο φίλος μου το φυλλαράκι δεν έχει φίλο», με την ίδια εικονογράφο και από τις ίδιες Εκδόσεις. Η παιδική ιστορία υμνεί την αξία της φιλίας που αντιστέκεται και ξεπερνά διλήμματα και δυσκολίες. Το «Φυλλαράκι» και ο «Σπουργίτης» είναι οι πρωταγωνιστές και η υπόθεση εκτυλίσσεται στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας, πλάι στον Ερυθροπόταμο και στους πρόποδες του Καλέ, στο αγαπημένο Διδυμότειχο.

Το 2021 και 2022 συμμετείχα με ποιήματά μου στους τόμους της «Φιλολογικής Πρωτοχρονιάς», εκδόσεις Αντώνη Θαλασσέλη στον 70ο και 71ο τόμους.

Είμαι στιχουργός τραγουδιών από τα οποία 3 έχουν μελοποιηθεί και τραγουδηθεί από τον μουσικό Χρήστο Γκρέμο. Το ένα είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη. Η Ποίηση υπάρχει πάντα ως μέρος της διδασκαλίας μου , όπως και η ανάγνωση παραμυθιών. Έχω στο αρχείο μου ακόμα ένα παραμύθι , καθώς και πλήθος ποιημάτων και ευελπιστώ να εκδοθούν κι αυτά κάποια στιγμή.