Πέντε άτομα τα οποία εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή όπου ξέσπασε η πυρκαγιά προσήχθησαν, καθώς η παρουσία τους, θεωρήθηκε ύποπτη.
Πυροσβέστες εντόπισαν τα άτομα να κινούνται και άμεσα δόθηκε σήμα σε αστυνομικούς να τους σταματήσουν.
Πρόκειται για πέντε άτομα που είχαν περάσει λαθραία στη χώρα και ο ένας ύστερα από τις πρώτες καταθέσεις θεωρείται ύποπτος.
Στην περιοχή, υπάρχουν πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι νότια και δυτικά των Λαβάρων, είναι η τρίτη πυρκαγιά σε διάστημα 20 ημερών στην ίδια περίπου περιοχή.
Μάλιστα σήμερα, ξέσπασε την ώρα που γίνονταν μεγάλη προσπάθεια να σβήσουν και οι τελευταίες εστίες στο μέτωπο της φωτιάς στο δάσος Λευκίμης – Δαδιάς – Σουφλίου.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής και δύο ελικοπτέρων απέτρεψε τα χειρότερα, όμως 80 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, καθώς και εκτάσεις με δέντρα κάηκαν.

Η φωτιά προκαλεί ανησυχία, καθώς πέρα από το γεγονός ότι είναι η τρίτη σε εξαιρετικά μικρό διάστημα στην περιοχή, ξέσπασε στην πιο δύσκολη ίσως περίοδο που έχει ζήσει ο Έβρος από πλευράς πυρκαγιών.

Η υπόθεση, δεν κλείνει εδώ, καθώς πλέον σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, υπηρεσίες θα ερευνήσουν περεταίρω για συλλογή πληροφοριών.

Δείτε φωτογραφίες από την περιοχή της φωτιάς