Έχουν κατασχεθεί τα κινητά των συλληφθέντων, δεν αποκλείεται να σταλούν σε ειδικά εργαστήρια

Σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η υπόθεση της σύλληψης τεσσάρων Ιρανών (τριών ανδρών και μίας γυναίκας), οι οποίοι κατηγορούνται για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης σε χορτολιβαδική έκταση στα Λάβαρα Έβρου.

Πρόκειται για άτομα, τα οποία μπήκαν λαθραία στην Ελλάδα, από την Τουρκία.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, οδηγήθηκαν σήμερα σε εισαγγελέα και ανακριτή, αλλά πήραν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Πρόκειται για τέσσερα άτομα από το Ιράν, ενώ μαζί τους είναι κι ένα παιδί, το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι παιδί άνδρα και γυναίκας που κρατούνται για την υπόθεση.

Στο σημείο της πυρκαγιάς εκτός από τις αστυνομικές δυνάμεις, έσπευσε και αστυνομία, ενώ κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία πολίτη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες του thraki Νεα, κατέθεσε ότι είδε ένα άτομο να βάζει φωτιά στην περιοχή.
Οι συλληφθέντες υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να σβήσουν την πυρκαγιά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και χθες επικρατούσαν υψηλές θερμοκρασίες και μάλιστα η ΕΜΥ κατέγραψε μέγιστη θερμοκρασία στο Σουφλί 36.8 βαθμούς Κελσίου.
Άμεσα στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς έφτασε κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), το οποίο βρίσκονταν στον Έβρο και ερευνούσε τα αίτια της πυρκαγιάς στο δάσος της Λευκίμης – Δαδιάς – Σουφλίου.
Με το που ενημερώθηκε η πυροσβεστική, ότι υπάρχει φωτιά στα Λάβαρα, στην ΔΑΕΕ σήμανε συναγερμός, κάτι που συνδυάζεται και με το γεγονός ότι υπήρχε μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο, ενώ η φωτιά που ξέσπασε στα Λάβαρα, ήταν η τρίτη που εκδηλώθηκε στην περιοχή σε διάστημα 20 ημερών.

Με την υπόθεση ασχολούνται και άλλες υπηρεσίες, όπως η κρατική ασφάλεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνες γίνονται και από κλιμάκιο της ΕΥΠ.
Τα κινητά των συλληφθέντων έχουν κατασχεθεί και αναμένεται να ελεγχθούν σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί αν πράγματι εμπλέκονται με τη φωτιά και αν υπήρχαν επαφές με άτομα που πέρασαν από το σημείο το προηγούμενο διάστημα.

 

 

Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 80 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και εκτάσεις με δέντρα.

Στην κατάσβεση επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα και δύο ελικόπτερα.

 

Στο μεταξύ, ένας από τους συλληφθέντες εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό και μάλιστα για το λόγο αυτό αστυνομικοί τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, για να τύχει ιατρικής φροντίδας.