Οι συναντήσεις βουλευτών με τον πρωθυπουργό, ειδικά όταν αφορούν σε βουλευτές της περιφέρειας, αποτελούν τουλάχιστον είδηση σε περιφερειακά ΜΜΕ.
Το τελευταίο διάστημα, ο Έβρος για ακόμη μία φορά, έγινε πρωταγωνιστής, καθώς η φωτιά στη Δαδιά, απασχόλησε και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πως διαχειρίστηκε το έργο της κατάσβεσης, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως μάλιστα αναφέρει ο Σταύρος Παπαντωνίου στο «Θεωρείο» της Καθημερινής της Κυριακής, τετ α τετ με τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έγινε στη σκιά της μεγάλης πυρκαγιάς στο δάσος της Δαδιάς, με τον Δημοσχάκη να δηλώνει μετά τη συνάντηση πως ενημέρωση αναλυτικά τον πρωθυπουργό για όλη την ατζέντα που αφορά τον νομό, με τον πρωθυπουργό να δείχνει έντονο ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα θα φανούν επί του πεδίου, αναφέρει ο έμπειρος δημοσιογράφος.

Η συνάντηση πάντως συζητήθηκε αρκετά και μεταξύ βουλευτών της ΝΔ και στον Έβρο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου, την τέταρτη μέρα της μεγάλης πυρκαγιάς, με τον κ. Δημοσχάκη να αναφέρει:
Σε καλό κλίμα & ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η επίσκεψη μου σήμερα (25/7) στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσω τον Πρωθυπουργό της Χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για θέματα που απασχολούν τον Ν.Έβρου & τους κατοίκους αυτού!
Η ατζέντα περιελάμβανε :
-Τα Σημεία Εισόδου-Εξόδου Καστανιών & Κήπων, προτείνοντας την άμεση μελέτη-κατασκευή νέων σύγχρονων υποδομών & στα δυο Σημεία, μέσω ΣΔΙΤ, με ικανό στελεχιακό δυναμικό και με εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα!
-Την ίδρυση εκπαιδευτικών, εμπορικών & αγρο-κτηνοτροφικών Δομών στο Τρίγωνο Ορεστιάδας, με στόχο τη θωράκιση της εθνικά ευαίσθητης περιοχής & εξασφαλίζοντας τους απαραίτητους υδάτινους όγκους από τη γειτονική Βουλγαρία για τα επόμενα 60 χρόνια…
-Την μετεξέλιξη του Νομού σε πεδίο εφαρμογής του Δόγματος ολικής πολιτικής προστασίας για έκτακτες ανάγκες & κρίσεις (πλημμύρες, πυρκαγιές κ.ά) δίνοντας ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή.
-Προσεκτική εξέταση για την επαναλειτουργία του εργοστασίου Ζάχαρης στη Ορεστιάδα, με πολλαπλή χρήση. με κύρια την δυναμική καλλιέργεια τεύτλων επιφέροντας εθνικά, οικονομικά & κοινωνικά οφέλη στον Β/Έβρο.
Ο Πρωθυπουργός, άκουσε με προσοχή όλα τα επιμέρους ζητήματα δηλώνοντας με κάθε τρόπο το σεβασμό του αλλά και το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πρόοδο του Έβρου & της Θράκης όπως προέκυψε από το Πρακτικό της δέσμης Πολιτικών της Διακομματικής Επιτροπής …