Μία πόλη έχει μέλλον, όταν έχει περιφέρεια.
Για να έχει περιφέρεια όμως, πρέπει να υπάρχουν κίνητρα, κυβερνητικές αποφάσεις στήριξης των κατοίκων των οικισμών, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και πολλά άλλα, που όπως δείχνει η τελευταία απογραφή κάπου χωλαίνουν.
Γιατί η μείωση του πληθυσμού, αφορά πλέον και στο δήμο Αλεξανδρούπολης, αν και η πόλη της Αλεξανδρούπολης, αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές εσωτερικής μετανάστευσης στον Έβρο.

Ο Πέπλος, είναι το «τελευταίο οχυρό» του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς είναι το πιο απομακρυσμένο χωριό στα βόρεια του. Το όριο του. Μετά περνάμε στον δήμο Σουφλίου, με οικισμούς του οποίου θα ασχοληθούμε στο μέλλον.

Η είσοδος του Πέπλου, από τον κάθετο άξονα, δυστυχώς είναι αυτή που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες.
Και είναι κρίμα.
Για το θέμα, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δημήτρη Τσοτανίδη, ο οποίος μας είπε ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης, είχε προχωρήσει σε παρεμβάσεις, όπως διαπιστώνεται όμως, το πρόβλημα επανεμφανίστηκε.
Φυσικά δεν πρόκειται για καμία οχύρωση, του «τελευταίου οχυρού», όπως αναφέρουμε στον τίτλο, αλλά για άσχημη εικόνα που δυσκολεύει κατοίκους και επισκέπτες.

Να τονίσουμε, ότι θεωρούμε ευλογημένο τόπο τον Πέπλο για πολλούς λόγους, αλλά και γιατί στο χωριό υπάρχει κτηνοτροφία, κάτι που στις μέρες μας, μόνο θετικό και ελπιδοφόρο είναι! Το να βελτιωθούν οι υποδομές, είναι αυτονόητο κι όχι ζητούμενο. . .