Την παραίτησή του υπέβαλε ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού (εξ απορρήτου) και γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.
Ο κ. Δημητριάδης παραιτήθηκε και άμεσα η παραίτησή του έγινε δεκτή.

Κυβερνητικές πηγές, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ανέφεραν πως κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αποτελούσε άμεσο συνομιλητή για πολλούς Εβρίτες οι οποίοι είχαν προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ήταν ο άνθρωπος που μετέφερε αιτήματα, χειρίστηκε δύσκολες καταστάσεις και αποτελούσε άμεσο δίαυλο επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό. Αν και εκτιμάται ότι οι Εβρίτες που είχαν επαφές μαζί του, δε θα διακόψουν, ωστόσο δε θα έχουν και τόσο άμεση επαφή πλέον με το πρωθυπουργικό περιβάλλον. Ανάμεσα στους ανθρώπους που συνομιλούσαν με τον κ. Δημητριάδη ήταν οι βουλευτές Έβρου, οι οποίοι όμως συνομιλούν απευθείας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου Παρασκευόπουλος, ο οποίος δύσκολα θα βρει νέα πρόσβαση με το Μαξίμου και για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τον νέο αντικαταστάτη του κ. Δημητριάδη.