Συγκρίσεις τιμών με τα προηγούμενα χρόνια.

Κάτω από τα 2 ευρώ το λίτρο ή λίγο πάνω από 2 ευρώ, πωλείται πλέον η αμόλυβδη βενζίνη σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα πρατήριο πουλάει την αμόλυβδη προς 1,985 ευρώ το λίτρο και το πετρέλαιο προς 1,738 ευρώ το λίτρο.
Και μπορεί η τιμή να παρουσιάζει πτώση τις τελευταίες μέρες και οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες οχημάτων να λαμβάνουν το επίδομα fuel pass 2, όμως οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις τιμές που αγοράζαμε τα καύσιμα μόλις πριν από 1 χρόνο.

Σύμφωνα με το καθημερινό δελτίο επισκόπησης τιμών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, στις 8 Αυγούστου του 2021 η μέση τιμή της αμόλυβδης σ’ όλη τη χώρα σε σύνολο 3.370 πρατηρίων ήταν 1,692 το λίτρο, ενώ στις 8 Αυγούστου του 2020 η μέση τιμή σε σύνολο 3027 πρατηρίων ήταν 1,428 ευρώ το λίτρο.
Η μέση τιμή στις 8 Αυγούστου σε σύνολο 4.555 σ’ όλη τη χώρα ήταν 2,087 ευρώ το λίτρο.

Είναι φανερό ότι οι διαφορές στις τιμές είναι μεγάλες και η απορία όσων έχουν ανάγκη τα καύσιμα για τις μετακινήσεις τους αν θα μειωθούν ουσιαστικά οι τιμές κι αν για τις ακριτικές περιοχές θα υπάρχει επιπλέον μείωση, καθώς εκατοντάδες οδηγοί καθημερινά περνούν τα σύνορα για να βάλουν βενζίνη στη Βουλγαρία και στην Τουρκία.