Πιθανό είναι το ενδεχόμενο στο πλαίσιο της ανανέωσης που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ σ’ όλη την Ελλάδα, στο ψήφοδέλτιό του στον Έβρο να υπάρχουν εκπλήξεις και πρόσωπα κοινής αποδοχής, τα οποία έχουν αναγνωρισιμότητα και υγιή επαγγελματική πορεία.
Στον Έβρο, οι υποψήφιοι βουλευτές θα είναι έξι και τρεις θέσεις θα αφορούν σε γυναίκες.
Το τελευταίο διάστημα συζητείται όλο και περισσότερο το όνομα της δικηγόρου Κατερίνας Μπέρδου, η οποία είναι γνωστή και από τη συμμετοχή της με το ψηφοδέλτιο του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έφτασε στην Μπέρδου, όχι από αυτοπρόταση αλλά από πρόταση που ακούστηκε στη νομαρχιακή του κόμματος και το θέμα παραμένει ανοιχτό.

Ο πρώτος λόγος μπορεί να ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να δεχθεί και η Κατερίνα Μπέρδου, η οποία ωστόσο δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της.

Πάντως, αποτελεί πράγματι μία ισχυρή υποψηφιότητα, όχι μόνο λόγω της παρουσίασης της και της συμμετοχής της σε συλλόγους, όπως αυτόν του συλλόγου Σαμοθρακιτών Αλεξανδρούπολης, αλλά κι επειδή σίγουρα ένα τμήμα των ανθρώπων που θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ θα μετακινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω Μπέρδου. Στο ΠΑΣΟΚ τα περιθώρια για υποψηφιότητες άλλης δικηγόρου πέραν της Κρυσταλλίας Αρμενάκη δεν φαίνεται να υπάρχουν – αν και υπάρχει κι άλλη γυναίκα με πολλές αξιώσεις και τεράστια αναγνωρισιμότητα, αλλά δεν φτιάχνει αυτή το ψηφοδέλτιο.
Η ενδεχόμενη υποψηφιότητα Μπέρδου πάντως, αναμένεται τουλάχιστον να προβληματίσει τον Μενέλαο Μαλτέζο, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής την προηγούμενη φορά και προσπαθεί να παραβρεθεί σε όσα περισσότερα πανηγύρια μπορεί το καλοκαίρι, φορώντας σχεδόν πάντα άσπρο πουκάμισο. Ίσως το άσπρο που λείπει από το σήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ να είναι το αγαπημένο του χρώμα. Πάντως με Μπέρδου στο ψηφοδέλτιο, τα πράγματα για τους άλλους υποψήφιους θα είναι διαφορετικά, καθώς η Κατερίνα Μπέρδου, 20 ανθρώπους συναντά το πρωί στους δρόμους, 22 καλημέρες λέει.