Μπορεί η ευχάριστη είδηση της ημέρας χθες, να ήταν η διάσωση μίας γυναίκας από τον αστυνομικό στην παραλία του κάμπινγκ στην Αλεξανδρούπολη, θέμα που αποκάλυψε το thraki Νεα, όμως νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, από εξαιρετικά δύσκολη θέση έβγαλε γυναίκα, η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά.
Η κα. Μυλωνά, παραθερίζει στο κάμπινγκ και καθώς έκανε το απογευματινό της μπάνιο, είδε σε κοντινή της απόσταση μία γυναίκα να «βουλιάζει». Αμέσως έσπευσε στο σημείο και την έβγαλε σε σημείο στο οποίο η γυναίκα μπορούσε να πατήσει.
Η Φιλιώ Μυλωνά, γνωρίζει καλό κολύμπι και δε δίστασε στιγμή.
Για το περιστατικό ρωτήθηκε από το thraki Νεα και όπως μας είπε υπάρχει ένα σημείο που ξαφνικά βαθαίνει, με αποτέλεσμα εκεί που πατάς να βρίσκεται στα άπατα κι αν δεν ξέρεις κολύμπι να κινδυνεύσεις.
Στην ίδια περιοχή το απόγευμα της Παρασκευής ο αστυνομίκος Δημήτρης Τσουλκανάκης έσωσε από πνιγμό μία γυναίκα.

Η πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ορεστιάδας Φιλιώ Μυλωνά, είναι από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες της Ορεστιάδας σε πανελλήνιο επίπεδο και πέρα του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Η συμμετοχή της σε ομοσπονδίες, συνέδρια, αλλά και εμπορικές εκθέσεις, είναι χρόνια, ενώ ειδικά όταν βρίσκεται σε συνέδρια που αφορούν στο επιχειρείν, πολλοί περιμένουν να ακούσουν τις τοποθετήσεις της, οι οποίες απηχούν στους φόβους, προσδοκίες και απαιτήσεις των εμπόρων.

Η κα. Μυλωνά ήταν η πρώτη που επιβεβαιώσε ότι ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου, όταν είχε επισκεφτεί το Φυλάκιο και είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, είχε πει ότι αν θέλει μπορεί να φέρει και 10.000 άτομα στο Φυλάκιο και μετά άνοιξε ο ασκός του αιόλου για τον Μηταράκη, αν και στο τέλος συνέχισε την επέκταση, καθώς ο πρωθυπουργός δεν αντέδρασε.
Τη Φιλιώ Μυλωνά, επισκέφτονται συχνά και υποψήφιοι πολιτευτές, με την ίδια πάντως να μη χαρίζεται, όταν θεωρεί ότι ο υποψήφιος πολιτευτής δεν έχει να προσφέρει κάτι στον τόπο.
Αυτά, βέβαια είναι λίγο πολύ γνωστά. Το νέο είναι ότι και λόγω του χαρακτήρα της δεν μασάει και στη θάλασσα.