Σ’ όλη την Ελλάδα «έπαιξε» η δήλωση του μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμου, με την οποία εξέφρασε το έντονο παράπονό του και για την ανεπίσημη προ λίγων ημερών εμφάνιση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, αλλά και για την αμφίεσή του.
Πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικών δικτύων, σχολιάζοντας τη δήλωση Άνθιμου πρόσεξαν το μπλουζάκι που είχε τη στάμπα pride beach και πολλά χρώματα.
Στο μεταξύ, ο πρέσβης των ΗΠΑ Γιώργος Τσούνης, συνεχίζει τις επισκέψεις του σ’ όλη την Ελλάδα και στην Πύλο μάλιστα συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Αν και με βερμούδα (το υπόδημα δεν διακρίνεται αν είναι σανδάλι ή σκαρπίνι), η μπλούζα του ήταν σαφώς ουδέτερη.

«Είχαμε μια υπέροχη μέρα στην όμορφη πόλη της Πύλου, συμπεριλαμβανομένης της συνάντησης με τον Δήμαρχο και τους υπέροχους ανθρώπους εδώ. Πάντα είναι μεγάλη τιμή να περνάω χρόνο με τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», έγραψε ο κ. Τσούνης στο twitter.

Η δήλωση του κ. Άνθιμου για την εμφάνιση Τσούνη στην Αλεξανδρούπολη
Ο Αμερικανός Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα δεν μπορεί να εμφανίζεται ανεπίσημα και μάλιστα με ανέμελη θερινή ενδυμασία στην Αλεξανδρούπολη.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, αντιλαμβάνονται ότι για να προβεί στη συγκεκριμένη δήλωση, είναι πολύ ενοχλημένος, αν και οι λόγοι ακόμη παραμένουν ασαφείς στο ευρύ κοινό.
Σίγουρα πάντως ελπίζουμε να μάθουμε, τουλάχιστον το περίγραμμα του αιτίου της αντίδρασης του μητροπολίτη.