Εκφράσεις που δεν μας έχει συνηθίσει χρησιμοποιεί ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης, σε επιστολή που απέστειλε στην υπουργό παιδείας και θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
Ο κ. Μαυρίδης, αντέδρασε άμεσα, μόλις πληροφορήθηκε ότι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, αποφάσισε να υποβαθμίσει σχολείο του ακριτικού του δήμου.
Όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ο προϊστάμενος αποφάσισε το δημοτικό του Κυπρίνου να γίνει 4θέσιο από 6θέσιο.
Ο δήμαρχος απέστειλε επιστολή, στην υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως, την οποία κοινοποιεί στην υφυπουργό Ζέττα Μακρή, στους βουλευτές Έβρου και στον περιφερειάρχη ΑΜΘ.
Στην επιστολή αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Το Δημοτικό Σχολείο Κυπρίνου βρίσκεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα με άριστη κτηριακή υποδομή και με μία σειρά δράσεων από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που μας έχουν κάνει υπερήφανους και δίκαια το θεωρούμε το «στολίδι» των εκπαιδευτικών δομών του Δήμου μας.
Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι η Κοινότητα Κυπρίνου αποτελεί έδρα Δημοτικής Ενότητας, στα γεωγραφικά όρια της οποίας υπάρχουν δομές ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚ. Επίσης στην Κοινότητα Κυπρίνου υπάρχουν στρατιωτικές οικίες αξιωματικών, στις οποίες θα εγκατασταθούν οι οικογένειες των πρόσφατα μετατεθέντων στελεχών των Ειδικών Δυνάμεων, γεγονός που θα αυξήσει τον αριθμό των μαθητών.
Θεωρώ ότι δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω για την αναγκαιότητα διατήρησης του Δημοτικού Σχολείου Κυπρίνου σε εξαθέσιο, διότι θα είναι υποτιμητικό για την υψηλή νοημοσύνη σας.

Την επιστολή του δημάρχου Ορεστιάδας, κατέθεσε στο προεδρείο της βουλής, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης.