Την ώρα που τα πανεπιστημιακά τμήμα που εδρεύουν στην ΑΜΘ βρίσκονται σε αναστάτωση, λόγω της μείωσης του αριθμού των εισακτέων, την ώρα που στο Διδυμότειχο δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με την ίδρυση σχολής Ψυχολογίας και τη μεταφορά της νοσηλευτικής, η περιφέρεια ΑΜΘ και το ΔΠΘ ανακοίνωσαν τη συνάντηση του περιφερειάρχη ΑΜΘ και των πρυτανικών αρχών με τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο.
Ο κ. Συρίγος βρέθηκε στην Ξάνθη, όπου παρουσίασε βιβλίο του και έκανε και συναντήσεις.
Από την είδηση της συνάντησης Συρίγου – Μέτιου, δεν προκύπτει βάσει δελτίου Τύπου κάτι άλλο πέρα από τη συνάντηση τους, καθώς η περιφέρεια αναφέρει:
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιο για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Άγγελο Συρίγο είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης αλλά και των τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας στην Καβάλα, στη Δράμα και στο Διδυμότειχο.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν ότι κάτι πρέπει να περιμένουμε είναι η ανάπτυξη, την οποία όμως εδώ και δύο χρόνια ούτε του ΔΠΘ ούτε το Διεθνές Πανεπιστήμιο βλέπουν, καθώς η μείωση των φοιτητών είναι το κύριο χαρακτηριστικό.

Τουλάχιστον στο ΔΠΘ εμφανίζουν κάποια αισιοδοξία, καθώς αναφέρουν:

Συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είχε το πρωί της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2022 ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο, στα νέα δεδομένα στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και στο νέο νομικό πλαίσιο, σε κλίμα συνεννόησης και με αισιόδοξο πνεύμα.
Την υποδοχή του Υφυπουργού έκαναν ο Πρύτανης Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι Αντιπρυτάνεις Καθηγητές Φώτης Μάρης, Ευάγγελος Δρυμπέτας, Μαρία Μιχαλοπούλου και Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Συρίγος έχει βρεθεί περισσότερες από τέσσερις φορές στο Διδυμότειχο, έχει ανακοινώσει την ίδρυση Ψυχολογίας, χωρίς αυτό να γίνει πράξη, ενώ οι εμφανίσεις του στην Ορεστιάδα, παρά το ότι έλεγε ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε να υπάρχει στήριξη στο ΔΠΘ, δεν συνοδεύτηκαν από αυξήσεις εγγραφών φοιτητών στα δύο πανεπιστημιακά τμήματα που εδρεύουν στην πόλη.
Μπορούμε να μιλάμε λοιπόν για αισιοδοξία;

Δείτε τι έλεγε ο κ. Συρίγος πριν από 2,5 χρόνια