Επισκέψεις στην Αλεξανδρούπολη, πραγματοποίησε ομάδα 22 μεσιτών και εκπροσώπων μεσιτικών γραφείων – μελών της ένωσης μεσιτών Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Οι μεσίτες ενημερώθηκαν για την πόλη της Αλεξανδρούπολης τόσο στο επιμελητήριο Έβρου, όσο και στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.
Η αντιπροσωπεία θα παραμείνει στη χώρα μας οκτώ ημέρες, εκτός από την Αλεξανδρούπολη, θα επισκεφθεί την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Πάργα, την Πάτρα και το Αίγιο, την Κόρινθο και την Αθήνα.
Στο επιμελητήριο Έβρου, έγινε παρουσίαση του επιχειρηματικού προφίλ και της επενδυτικής δυναμικής της περιοχής, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν και μεσίτες από την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις του Έβρου, που είχαν προσκληθεί από το επιμελητήριο.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο, αναφέρθηκε σε όλα εκείνα τα έργα υποδομών δημόσιου και ιδιωτικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης παρουσιάζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αλεξανδρούπολης που αποκαλύπτεται και αυτήν τη στιγμή τη φέρνουν στο προσκήνιο, ως σταυροδρόμι ενέργειας, εμπορίου και μεταφορών.
Παρουσίασε τα μεγάλα projects που ανοίγουν τον δρόμο για νέα επενδυτικά σχήματα στους τομείς των logistics, του εμπορίου, των μεταφορών, του τουρισμού και της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και οι άνθρωποί του, ευγενικοί, εργατικοί και ανοιχτόμυαλοι, εργάζονται και μάχονται καθημερινά για ένα καλύτερο αύριο που θα συμβαδίζει με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και είναι πρόθυμοι να υποστηρίξουν και υποδεχτούν τυχόν επενδύσεις που θα ακολουθούν αυτήν την κατεύθυνση.

«Θεωρώ πολύ σημαντικό το ενδιαφέρον των Αμερικανών μεσιτών για την περιοχή μας και όπως έχουμε υποχρέωση τους φέραμε σε επαφή με συναδέλφους τους από τον τόπο μας, ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω σχέσεις. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας είναι έκδηλο από καιρό, και πλέον, εφόσον το επιτρέπουν και οι υγειονομικές συνθήκες, βλέπουμε ότι γίνεται και πράξη. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν σήμερα εδώ, ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην περιοχή μας, ενώ δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι είναι μέλη μίας από τις μεγαλύτερες Ενώσεις των ΗΠΑ με χιλιάδες μέλη. Συνεπώς, η διαφήμιση του Έβρου στο κομμάτι των real estate ευκαιριών είναι τεράστια και αναμένουμε σύντομα τη σύναψη συμφωνιών», σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.

Οι κτηματομεσίτες βρίσκονται ήδη στην Καβάλα, απ’ όπου θα συνεχίσουν τις διερευνητικές τους επαφές.
Πάντως η επίσκεψή τους στην Ελλάδα, δεν πρέπει να μεταφράζεται σε επενδύσεις και περισσότερο σε επενδύσεις στην κάθε πόλη που θα επισκεφτούν. Όσο για το γεγονός ότι στην Αλεξανδρούπολη πραγματοποίησαν δύο συναντήσεις, έχει να κάνει με το γεγονός ότι έτσι καθορίστηκε το πρόγραμμά τους, από τον άνθρωπο που διοργανώνει την επίσκεψή τους στην Ελλάδα.
Ο δήμος Αλεξανδρούπολης πάντως, υποστηρίζει ότι οι Αμερικανοί δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τη δυναμική και τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Αλεξανδρούπολη και πολύ πρόθυμοι να εξετάσουν τις δυνατότητες και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η περιοχή μας, φεύγοντας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ο ευρύτερος όμιλος όπου ανήκουν οι κτηματομεσίτες έχει ερείσματα και στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, καθώς ο κτηματομεσιτικός κλάδος στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι όχι μόνο ανεπτυγμένος, αλλά και οικονομικά ισχυρός.