Σημαντικά ερωτήματα για το πως πέρασαν στην Ελλάδα, την ώρα που ο υπουργός προστασίας του πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει ότι δεν περνάει κανείς!

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία της Ελληνικής Αστυνομίας, σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε σε παρέμβρια περιοχή των Φερών. Σύμφωνα με καταγγελία της ΕΛΑΣ, 92 άτομα, χωρίς ρούχα και κάποια με εμφανή τραύματα, εντοπίστηκαν στην περιοχή των Φερών, την Παρασκευή το πρωί.

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρεται:

Την 14-10-2022 το πρωί, στην παρέβρια περιοχή Φερών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν ενενήντα δύο (92) παράνομους μετανάστες χωρίς ενδύματα και ορισμένους εξ αυτών με σωματικά τραύματα. Από την έρευνα Ελλήνων αστυνομικών και αξιωματούχων του Frontex διαπιστώθηκε ότι προωθήθηκαν στο ελληνικό έδαφος, με πλαστικές βάρκες από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του ποταμού Έβρου.
Όλες οι ανάγκες ένδυσης – σίτισης και πρώτων βοηθειών των ανωτέρω προσώπων καλύφθηκαν άμεσα από τις Ελληνικές Αρχές.

Το περιστατικό για το οποίο παίρνει θέση και ο υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Παναγιώτης Μηταράκης, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Πώς είναι δυνατόν να περάσει μία τόσο μεγάλη ομάδα ατόμων λαθραία στη χώρα μας, όταν ο υπεύθυνος υπουργός για την ασφάλεια της χώρας Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει όλο και πιο συχνά τα εξής: «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι απροσπέλαστα«, «Από τον Έβρο δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να περάσει κανείς παράνομα«.


Οι εξελίξεις θέτουν βάσιμα ερωτήματα για το πόσο μπορεί να βασιστεί κάποιος στα λόγια του Θεοδωρικάκου, καθώς ο υπουργός διαψεύδεται από την καθημερινότητα.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά όπου εντοπίζονται άτομα χωρίς ρούχα ή με λίγα ρούχα στα σύνορα του Έβρου, με καταγγελίες να αφορούν και στη στάση της συμμαχικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ Βουλγαρίας.