Για τρίτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο Διδυμοτείχου το θέμα της κατεδάφισης κτηρίου στο κέντρο της πόλης
Να αποφασίσει το σώμα κι όχι μία παράταξη, επιδιώκουν ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου.

Για τρίτη φορά φέρνει το θέμα της κατεδάφισης του κτηρίου Ιωσήφ-Φίκο Τζιβρέ, το οποίο βρίσκεται στην οδό Βενιζέλου (πρώην πεζόδρομος, με γλάστρες ανάμεσα στο χώρο κίνησης οχημάτων και πεζών) ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Διδυμοτείχου Δημήτρης Παπακωνσταντίνου. Την πρώτη φορά οι σύμβουλοι δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα, τη δεύτερη φορά η αντιπολίτευση αποχώρησε από το συμβούλιο πριν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και πάλι τη συνεδρίαση.
Η δημοτική αρχή, προτείνει να κατεδαφιστεί το κτήριο, το οποίο δεν στεγάζει πλέον καμία επιχείρηση, έχει φθορές και ο ιδιοκτήτης του, ζει εδώ και χρόνια εκτός Ελλάδας.
Εκτιμάται ότι αν κατεδαφιστεί το οίκημα, θα είναι καλύτερη η εικόνα του κέντρου, καθώς ο επισκέπτης αυτό που αντικρίζει σήμερα, είναι ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, έρημο, άδειο και με κανέναν σκοπό αξιοποίησης από τους ιδιοκτήτες.
Στο κτήριο παλιά στεγάζονταν φούρνος, το μαγαζί του πρώην προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λεωνίδα Γεωργιάδη (καφεκοπτείο) και κουρείο. Εδώ και χρόνια, δεν στεγάζεται ούτε μία επιχείρηση.
Στη συνεδρίαση της Τετάρτης, το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται μόνο στην απόφαση του σώματος, αν υπάρχει απόφαση, αλλά και στο πως θα στηρίξουν οι σύμβουλοι τις απόψεις που θα καταθέσουν.
Αν δηλαδή υπάρχει η άποψη το κτήριο να μην γκρεμιστεί, θα έχει ενδιαφέρον να στηριχθεί η άποψη αυτή και για το πως θα διατηρηθεί, με ποιους πόρους και με ποιο χρονικό ορίζοντα.

Οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων του δήμου Διδυμοτείχου

Αξίζει να αναφερθεί, ότι ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου έκανε το αυτονόητο, κάτι για το οποίο ο δήμος Διδυμοτείχου διεκδικούσε επάξια το βραβείο της μη ενημέρωσης των ΜΜΕ για θέματα συνεδριάσεων, καθώς ήταν ο δήμος που ενώ έστελνε ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, δεν ενημέρωνε πότε για το πότε και για ποια θέματα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο.
Οι πρόεδροι του δημοτικού συμβουλίου που προηγήθηκαν με ευθύνη και των δημάρχων (Χατζηγιάννογλου – Πατσουρίδη) δεν ενημέρωναν με δελτία Τύπου. Άγνωστο γιατί. Πάντως ο Παπακωνσταντίνου αν και άργησε αρκετά (υπερβολικά), δείχνει ότι κατάλαβε και ξεκίνησε να στέλνει τις προσκλήσεις.
Παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου ήταν ενήμερος για την πολιτική του ίδιου του του δήμου, δεν έκανε το παραμικρό για να διορθώσει την απαράδεκτη κατάσταση, η οποία γιγαντώθηκε επί προέδρου Λεωνίδα Γεωργιάδη.

Προφανώς θα πρέπει να υπενθυμίσουμε – να τονίσουμε, ότι ο δήμος, το δημοτικό συμβούλιο, η αντιδημαρχία, η αστυνομική διεύθυνση, το νοσοκομείο, έχουν λειτουργία που αφορούν όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα με το ποιος έτυχε, διορίστηκε, εκλέχθηκε, έφτασε η ώρα του να τα διοικεί.

Για τα αυτονόητα, έχουμε ενοχλήσει πολλές φορές ειδικά το δήμο Διδυμοτείχου, ο οποίος ανταποκρίνεται με λίγο μεγαλύτερη βραδύτητα, από αυτό που θα περιμέναμε από έναν σύγχρονο δήμο.

Η πρόσκληση της συνεδρίασης.

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ

 

Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 Ν. 3852/2010 όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ 133/Α/2018) και τα  άρθρα  177 και 184  του N. 4635/19 σε  τακτική συνεδρίαση, δια ζώσης και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την  19η Οκτωβρίου 2022, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 μ.μ., για θέματα της ημερήσιας διάταξης, που έχουν ανάγκη επίλυσης:

Ανακοινώσεις από τον κ. Πρόεδρο.

Ανακοινώσεις από τον κ. Δήμαρχο.

Ανακοινώσεις – προτάσεις – ερωτήσεις από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ

 

Α/Α        ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ/ΤΡΙΑ
1  Επαναφορά του θέματος «Επί της αριθμ. πρωτ. 4255/10-08-2022 αιτήσεως του  Ιωσήφ-Φίκο Τζιβρέ (δια του πληρεξουσίου δικηγόρου »

 

κ. Πρόεδρος           
2   Έγκριση μελέτης  Εργοταξιακής  Σήμανσης για το έργο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΧ ΕΤΟΥΣ 2020-2021»

  

κ. Ζαρκάδης
3 Έγκριση  μελέτης  Εργοταξιακής  Σήμανσης για το έργο   «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΔΩΝ  ΕΤΟΥΣ 2020-2021»

 

κ. Ζαρκάδης
4 Δωρεάν παραχώρηση κλειστού γυμναστηρίου Κων/νος Γκατσιούδης στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου – Ορεστιάδος & Σουφλίου (Εθελοντές Ενεργοί Πολίτες)

 

κ. Τσιμπανλιώτης
5  Επί αιτήσεων αθλητικών ομάδων για την παραχώρηση κλειστών γυμναστηρίων του 1ου ΕΠΑΛ Διδυμοτείχου “Ευγένιος Ευγενίδης” και του 2ου Γυμνασίου για τη διεξαγωγή των προπονήσεων τους.

 

κ.  Γατίδης
6 «Επί αιτήσεως Αθλητικών Συλλόγων  για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης »

 

κ. Τσιμπανλιώτης
7 «Επί αιτήσεως Πολιτιστικών Συλλόγων  για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης »

 

κ. Τσιμπανλιώτης

Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/α/9-7-2022), κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των

 

 

διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορούν να συνεδριάζουν  διά ζώσης, τηρουμένων όλων των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων, και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr)

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                        

                                                              ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 78 του Ν. 4954/2022 (ΦΕΚ 136/α/9-7-2022), κατά το διάστημα ισχύος των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού και των

διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορούν να συνεδριάζουν διά ζώσης, τηρουμένων όλων των εν ισχύ υγειονομικών μέτρων, και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης (e:Presence.gov.gr)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ