Δεκάδες άτομα «κατέλαβαν» το κάστρο του Διδυμοτείχου

Σε μία από τις καλύτερες εξορμήσεις συμμετείχαν δεκάδες άτομα την Κυριακή το πρωί στο Διδυμότειχο, στο πλαίσιο του ιστορικού περιπάτου, που διοργάνωσε, ο ιστορικός και πολιτιστικός σύλλογος Διδυμοτείχου «Καστροπολίτες Γνώση και Δράση».
Οι Καστροπολίτες, πάντα και με πρώτο στοιχείο την αγάπη για τον τόπο τους, ξενάγησαν επισκέπτες στο κάστρο του Διδυμοτείχου, οδηγώντας τους σε σημεία που ίσως να μη φαντάζονταν ότι υπάρχουν, ακόμη κι αν ζουν στο Διδυμότειχο.

Οι Καστροπολίτες, συναντήθηκαν με άτομα κάθε ηλικίας, ακόμη και γονείς που είχαν για παρέα τα παιδιά τους σε καρότσια, σε σημεία που συνδέονται με την ιστορία και την προϊστορία της πόλης των κάστρων, σε άγνωστες σπηλιές, σε εκκλησίες στην πινακοθήκη Ναλμπάντη και σε μέρη όπου η θέα σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν τα έχεις ανακαλύψει ακόμη.

Ευχάριστη έκπληξη, αν και θα έπρεπε να είναι καθημερινή εικόνα, η εξαιρετική εικόνα του κάστρου, το οποίο ήταν καθαρό από χόρτα και βλάστηση. «Χαρήκαμε με την ωραία εικόνα που αντικρίσαμε στα καθαρισμένα υπόσκαφα σπήλαια του Κάστρου, τα οποία τους τελευταίους μήνες συντηρούνται από προσωπικό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Έβρου», τονίζουν οι καστροπολίτες.

Στην ξενάγηση – περίπατο, συμμετείχε με την οικογένειά του και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας Χρήστος Ορμανλίδης, ο οποίος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη δράση, την ξενάγηση και τις εικόνες που συνάντησε.
«Ολόκληρη η περιοχή κερδίζει από αυτές τις εικόνες. Πρέπει να τις αναδείξουμε», τόνισε ο κ. Ορμανλίδης και είναι αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε ως Έβρος.
Είναι αυτό που πρέπει να καταλάβουμε.
Ότι η περιοχή μας, έχει να δώσει τόσα πολλά που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε, για να προσελκύσουμε επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και μέσα από τον Έβρο.
Για ακόμη μία φορά οι Καστροπολίτες, απέδειξαν ότι μπορούν και θέλουν.
Οι αρμόδιοι άραγε;