Σε ένα μοναδικό φαινόμενο εξελίσσεται η Κατερίνα Φωτιάδου. Η εκπαιδευτικός που πολλοί εκτός εκπαίδευσης τη γνώρισαν κατά τη διάρκεια της υποψηφιότητάς της ως περιφερειακή σύμβουλος με τον νυν περιφερειάρχη και στη συνέχεια, χάρη στην καταπληκτική παρουσία της ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και των εκδηλώσεων που διοργανώνει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι ένα όνομα που ακούγεται συχνά πυκνά το τελευταίο διάστημα.
Όταν γίνονται αναφορές στη Φωτιάδου, συνήθως αφορούν ή στο δήμο Αλεξανδρούπολης ή στη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο.
Και μπορεί ακόμη. . . να μην αναφέρουν ως υποψήφια δήμαρχο, όμως η δραστηριοποίησή της με την ομάδα Κυψέλη του Αντώνη Καμελίδη, μεταφράζεται ως ενασχόλησή της με τον δήμο.
Η πραγματικότητα όμως διαφέρει, καθώς η Κατερίνα Φωτιάδου μετέχει για να προσφέρει στην ομάδα (κίνηση ιδεών) και δεν έχει καμία άλλη φιλοδοξία. Για όσους μάλιστα γνωρίζουν περισσότερα, γίνεται αντιληπτό ότι η παρουσία της στην Κυψέλη έχει καθαρά ρόλο προσφοράς και ενίσχυσης του έργου ατόμων με τα οποία διατηρεί φιλικές σχέσεις.

Εδώ και καιρό, δημοσιεύματα εμπλέκουν το όνομα Φωτιάδου, με τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο. Η τελευταία αναφορά μάλιστα έγινε από τα Παραπολιτικά, τα οποία έχουν εξαιρετική πρόσβαση στην επικοινωνία του Μεγάρου Μαξίμου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αν εξετάσουμε τα πράγματα ώριμα και με . . . καμία αγωνία, θα διαπιστώσουμε ότι η κα. Φωτιάδου, δεν έχει τέτοιες πρεμούρες. Δεν έχει δηλώσει πουθενά κάτι σχετικό με τις εκλογές, δεν έχει μιλήσει ανοιχτά, δεν κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.
Απ’ την άλλη, το να μετέχει πέρα από τη συμμετοχή της δε θα της προσφέρει και κάτι παραπάνω, καθώς οι τρεις πρώτες θέσεις, άσχετα αν θα αντιστραφεί η σειρά, είναι θεωριτικά «καπαρωμένες» από τους νυν βουλευτές, που μπορεί να γίνουν ένας ή δύο.
Οπότε η συμμετοχή της και το ξέρει καλά και η ίδια, δεν μεταφράζεται σε εκλογή.
Η ίδια η Κατερίνα Φωτιάδου, δεν έχει μιλήσει. Έχει δεχθεί κρούση, δεν έχει απαντήσει, δεν το έχει καν σκεφτεί, πληροφορούμαστε.
Για να διακινούν όμως το όνομά της κάποιοι ή θα την πιέσουν υπερβολικά για να βάλει υποψηφιότητα για να στηρίξει το ψηφοδέλτιο ή το κάνουν γιατί πιστεύουν ότι η Φωτιάδου μπορεί και να εκλεγεί.
Εκεί να δεις, ανατροπές. . .