Χαμηλές θερμοκρασίες, βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά, θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Θράκη, για τη Δευτέρα, όπως προβλέπουν τα καιρικά νέα Θράκης.
Τα πρώτα χιόνια θα πέσουν σύμφωνα με την πρόβλεψη σ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Θράκης, σε διαφορετικό όμως υψόμετρο.

Δείτε την πρόβλεψη των καιρικών νέων Θράκης.

Αναλυτικότερα η Δευτέρα θα ξεκινήσει με κατά τόπους πυκνές νεφώσεις αρχικά τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στα ορεινότερα τμήματα του διαμερίσματος(Θράκη).
Από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι το βράδυ της Δευτέρας περιμένουμε βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης.
Τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στον νομό Έβρου στην Σαμοθράκη, στο νομό Ροδόπης τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά, ενώ τα πιο ασθενή και τοπικά φαινόμενα θα τα έχει ο νομός Ξάνθης.
Ο υδράργυρος θα διατηρηθεί σε μονοψήφιες τιμές ακόμα και στα πεδινά τμήματα.
Τέλος οι χιονοπτώσεις θα είναι πιο αξιόλογες στον νομό Ροδόπης από το Παπίκιο και ανατολικότερα και στην δυτική ορεινή ζώνη του Έβρου με τα υψόμετρα χιονοπτώσης να είναι πάνω από τα 700 μέτρα ίσως χαμηλότερα κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στο νομό Ξάνθης τα οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν ψηλότερα πάνω από τα 900 με 1000 μέτρα κυρίως στο ΒΔ ορεινό κομμάτι του νομού.