Το νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδόσεων Μίνωας, είναι πλούσιο και ενδιαφέρον. Από αυτό ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, τα βιβλία Γυρίστε τον γαλαξία με οτοστόπ και Το ρεστοράν στο τέλος του σύμπαντος, του Ντάγκλας Άνταμς, που αναμένονται ήδη με ανυπομονησία από τους φαν του είδους και όχι μόνο! Όλα τα βιβλία της σειράς, πέντε στο σύνολο, θα κυκλοφορήσουν σταδιακά από τις εκδόσεις Μίνωας, που έχουν ήδη εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα της έκδοσής τους στην ελληνική γλώσσα.
Για τους λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ, κυκλοφορεί Το διαμέρισμα στο Παρίσι, το νέο βιβλίο της συγγραφέως των best sellers Το καταφύγιο και Η λίστα Λούσι Φόλεϊ.
Μετά το ΔΕ ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη μαγειρική του σήμερα, η Madame Ginger επιστρέφει με το GREEN ΚΟΥΚΜΠΟΥΚ, που εκτός από πεντανόστιμες συνταγές περιέχει και ρεαλιστικές συμβουλές για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής!

Στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας, Τα τρία μικρά λυκάκια, το αγαπημένο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά, γιορτάζουν 30 χρόνια σαρωτικής διεθνούς επιτυχίας με μια απολαυστική pop up έκδοση! Επίσης, θα κυκλοφορήσουν πρωτότυπα βιβλία STEM, εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά βιβλίων Θα γίνω κι εγώ. Τέλος, έχουμε φοβερά νέα για τους μικρούς βιβλιοφάγους που λατρεύουν τον Τζερόνιμο Στίλτον, αφού θα κυκλοφορήσει μια νέα, απίθανη σειρά κλασικών κόμικ με τον αγαπημένο ήρωα!

Στο thraki Νεα, ξεχωρίσαμε 

Ένοχη συνείδηση, της Ελένης Κορδελά

«Το έχω πει και θα το ξαναπώ: εάν δεν σε τιμωρήσει η δικαιοσύνη για τις πράξεις σου, θα φροντίσει να το κάνει η ίδια σου η συνείδηση. Και σε περίπτωση που αποτύχει κι αυτή, τότε υπάρχει η Θεία Δίκη. Και από αυτήν, φίλε μου, δεν ξεφεύγει κανείς…»

Δώδεκα χρόνια πριν, τρία αποτρόπαια εγκλήματα, σε ένα ορεινό χωριό της Βόρειας Ελλάδας, συνταράσσουν το πανελλήνιο. Τα στοιχεία που ανακαλύπτει η ομάδα του Δημήτρη Χατζηλαδά είναι αδιάσειστα και η σύλληψη του ενόχου, λίγες μέρες αργότερα, ανακούφιση για όλους.

Σήμερα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης επικρατεί αναβρασμός όταν η Παρασκευή Μαραγκού δραπετεύει από το Ειδικό Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης όπου κρατείται.

Παλιοί και νέοι αστυνομικοί καλούνται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να την εντοπίσουν.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Και τι είδους δικαιοσύνη μπορεί να αποδοθεί όταν ο πραγματικός ένοχος έχει ήδη τιμωρηθεί;

 

Θράκη: Το επόμενο βήμα. . . Ευριπίδης Στυλιανίδης

Η Θράκη, λόγω της γεωπολιτικής της σημασίας και της πληθυσμιακής της σύνθεσης, ή θα σηκώσει στην πλάτη της την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και την επιστροφή της Ελλάδας στον ρόλο του περιφερειακού πρωταγωνιστή ή, λόγω αδιαφορίας και λαθών του αθηναϊκού κέντρου, θα αποτελέσει το σοβαρότερο εθνικό ζήτημα της χώρας τα επόμενα χρόνια. Στη μελέτη αυτή παρουσιάζoνται:
Η αλήθεια για το νομικό και πραγματικό status της μουσουλμανικής μειο­νότητας.
Τα λάθη αλλά και τα επιτεύγματα της ελληνικής πολιτικής από την «Αρχή της Αμοιβαιότητας στη Συνθήκη της Λωζάννης» έως την «Πολιτική της Θετικής Διάκρισης».
Η εικόνα που αιφνιδίασε θετικά τον Τ. Ερντογάν όταν επισκέφθηκε την περιοχή ως Πρωθυπουργός.
Ο ρόλος του τουρκικού Γενικού Προξενείου της Κομοτηνής και η «εμπιστοσύνη» ως καταλύτης για την εδραίωση της «Ανοιχτής Κοινωνίας» και τη βελτίωση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.
Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ανάπτυξη της περιοχής, στη δημογραφική και πολιτική ισορροπία μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στην επανεμφάνιση παρεμβατικών πολιτικών από τη γείτονα με στόχο τη «Συνδιοίκηση της Θράκης».
Μια πρόταση για να καταστεί η Θράκη ιδανικός επενδυτικός προορισμός, αναβαθμίζοντας τον γεωστρατηγικό της ρόλο, αξιοποιώντας τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, εδραιώνοντας την Ανοιχτή της Κοινωνία και ενισχύοντας την εξωστρέφεια της Εθνικής Οικονομίας προς τις γειτονικές αγορές.

Η Θράκη, παρά τις διαχρονικές θυσίες των κατοίκων της, πάντα άλλαζε χέρια, όχι με πολέμους, αλλά με υπογραφές… Μια έξυπνη Εθνική Αναπτυξιακή και Δημογραφική Πολιτική μπορεί να τη μεταβάλει από «ασπίδα» σε «δόρυ» της οικονομικής διπλωματίας και από «πύλη» σε «γέφυρα» της Ελλάδας και της Ευρώπης προς την Ανατολή. Αν υπάρξουν Σχέδιο, Πολιτική Βούληση και Τόλμη, η «ακριτική γη» θα επιστρέψει πολλαπλάσια τα οφέλη στην Ελλάδα, τόσο στην οικονομία, όσο και στην εθνική πολιτική και την πολιτική ασφάλειας της χώρας.