Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Το Λυκόφως μιας Ζωής
Δευτέρα, 5/12 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Σιλβάν Μπίρκελαϊζεν. Ένα συναρπαστικό και αισιόδοξο ταξίδι μίας μητέρας 94 ετών, αντιμέτωπης με τα γηρατειά και του γιού της, ε­νός σκηνοθέτη. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η ηλι­κιωμένη μητέρα αποφασίζει να μην παραδοθεί στην α­παισιόδοξη διάγνωση των γιατρών. Παραμένει ζωντανή και μέσα από την παρουσία της κάμερας μας δείχνει τη δύναμη και τη θέλησή της να κρατηθεί στη ζωή.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα
Η Έλευση στην Αμερική (1/6)
Τρίτη, 6/12 στις 23:00
Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Τίμων ο Αθηναίος
Τετάρτη, 7/12 στις 23:00
Το διαχρονικό έργο των Ουίλιαμ Σαίξπηρ και Τόμας Μίντλτον από το Εθνικό Θέατρο, σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, με τους Β. Ανδρέου, Ν. Καρδώνη, Στρ. Πανούριο, Δ. Παπανικολάου, Μ. Σαββίδου, Χρ. Σουγάρη, Άρη Τρουπάκη. Ο Τίμων, άρχοντας στην πόλη των Αθηνών τον 5ο αιώνα π.Χ., ζει πολύ πέρα από τις οικονομικές του δυνατότητες. Ξοδεύει την περιουσία του σε δώρα προς φίλους και απολαύσεις στις οποίες συμμετέχει ολόκληρος ο αντρικός κόσμος της Αθήνας. Σύντομα οι φιλίες του Τίμωνα θα δοκιμαστούν και όσοι ευεργετήθηκαν από τον ίδιο θα κληθούν να αποδείξουν τη φιλία τους απέναντί του.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 8/12 στις 23:00
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2023. Η ελληνι­κή οικονομία στο μικροσκόπιο. Ανάπτυξη, επενδύσεις, πληθωρισμός, επισφάλειες λόγω γεωπολιτικής αβεβαιό­τητας και ο ρόλος των τραπεζών στην στήριξη των ευάλωτων δανειοληπτών.

Άδικος Κόσμος
Πέμπτη, 8/12 στις 24:30
Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσί­του με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζή­μου, Χρήστο Στέργιογλου (2011). Ένας προανακριτής της αστυνομίας αποφασίζει μια μέρα να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα, επειδή δεν είχαν «στον ήλιο μοίρα». Αυτή η προσπά­θειά του όμως τον μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια.

«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»
Παρασκευή, 9/12 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς. Συμπαραγωγή Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου 2016. O Ντάνιελ Μπλέικ εί­ναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή, διασταυρώνεται με μια ανύπαντρη μη­τέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπάντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυ­σκολίες. Χρυσός Φοίνικας στο 69ο Διεθνές Κινηματο­γραφικό Φεστιβάλ των Καννών.

Μικροκύματα: Περιστατικό δίπλα σε Τράπεζα – Μπονόμπο – Δέκα – Δέρμα
Παρασκευή, 9/12 στις 24:00
Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ω­ριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περιλαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Κρατικές Συλλογές Αρχαιοτήτων του Μονάχου
Σάββατο, 10/12 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 10/12 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν έως σήμερα την αν­θρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 10/12 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μακριά από τους Ανθρώπους
Σάββατο, 10/12 στις 23:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ελοφέν με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Άντζελα Μολίνα, Βενσάν Μαρ­τέν, Ρεντά Καντέμπ (2014). Το 1954, σε ένα απομονωμέ­νο χωριό της Αλγερίας, ένας Γάλλος δάσκαλος αναλαμ­βάνει να συνοδεύσει έναν ντόπιο, ο οποίος κατηγορείται για φόνο, ως την κοντινή πόλη για να δικαστεί.

Μικροί Λύκοι
Κυριακή, 11/12 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμουέλ Κίσι (Μεξικό, 2019). Δυο μικρά αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lucia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε αναζήτηση μιας καλύ­τερης ζωής. Δεν τους είναι, όμως, καθόλου εύκολο να στεριώσουν στη νέα τους πατρίδα. Όσο περιμένουν τη Lucia να επιστρέψει απ’ τη δουλειά, τα παιδιά κατασκευ­άζουν με τις ζωγραφιές τους ένα φανταστικό σύμπαν και σκέφτονται την υπόσχεση της μαμάς τους ότι θα πάνε στη Ντίσνεϋλαντ, στη δική τους Γη της Επαγγελίας.

Δείτε το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, ΕΔΩ.