Ένα παράξενο περιστατικό που χρήζει διερεύνησης και ήδη απασχολεί εντόνως την αστυνομία σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη.
Πριν λίγες μέρες, στην πόλη της Αλεξανδρούπολης κλάπηκαν μηχανάκια το ένα εκ των οποίων βρέθηκε εγκαταλελειμμένο και καμένο, ενώ έλειπαν και εξαρτήματα.
Για την υπόθεση, η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.
Κι εκεί που φαίνονταν ότι οι υποθέσεις κλοπών θα σταματήσουν ή θα ατονήσουν έστω για λίγο διάστημα, καθώς οι αστυνομικοί λειτούργησαν με απόλυτο επαγγελματισμό και κατάφεραν να εντοπίσουν το άτομο που κατηγορείται, μία άλλη υπόθεση ήρθε να αναστατώσει.
Η υπόθεση αφορά σε κλοπές δικύκλων και μοτοποδηλάτου ιδιοκτησίας αστυνομικών.
Τρεις αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έχει κλαπεί περιουσία τους. Όταν συνομίλησαν τους έκανε εντύπωση πως έγιναν και οι τρεις ταυτόχρονα στόχος.
Τα κλεμμένα βρέθηκαν, όμως και σ’ αυτή την περίπτωση ένα ήταν καμένο.
Και σ’ αυτή την περίπτωση, συνελήφθη ένα άτομο. Το άτομο που κατηγορείται για τη κλοπή της περιουσία των αστυνομικών δεν σχετίζεται με την προηγούμενη υπόθεση κλοπών.
Για το θέμα και το αν μπήκαν στόχος από τύχη ή επειδή είναι αστυνομικοί, ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Χρήστος Τουφάκης σημειώνει:
Ήρθαν και στην πόρτα μας. Περιστατικό όλος τυχαίο, κλάπηκαν 3 μηχανάκια συναδέλφων χτες ξημερώματα από ανήλικα…!!Όταν έρθει στην πόρτα του καθενός το πρόβλημα τότε μπορεί να εκφραστεί και να μιλήσει…Φυσικά όπως και την προηγούμενη φορά σε παρόμοια περιστατικά και δράστες το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο ελεύθεροι και ωραίοι. Ευτυχώς η ΥΑ Αλεξ/πόλης ενήργησε άμεσα και βρέθηκαν τα δύο με μικρές ζημιές… Ότι απέμεινε από το δικό μου… Έτσι για να γνωρίζουμε….

Σε ανακοίνωσή της η αστυνομία αναφέρει για το αστυνομικό που αφορά σε περιουσία αστυνομικών:
Συνελήφθη την 6-12-2022 το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε βραδινές ώρες της 5/6-12-2022, αφαίρεσε από την πόλη της Αλεξανδρούπολης, ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο και δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα δίκυκλα, εκ των οποίων η μία μοτοσικλέτα έφερε φθορές από πυρκαγιά. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένας από τους πιθανούς λόγους για τους οποίους οι κλέφτες βάζουν φωτιά, είναι για να καλύψουν τυχών ίχνη που μπορεί να αφήσουν, όπως αποτυπώματα.