«Δυο χρόνια απ΄ την απαράδεκτη κυβερνητική απόφαση κατασκευής νέας δομής»

Επίσκεψη στο χωριό Φυλάκιο Ορεστιάδας πραγματοποίησε ο πολιτευτής Έβρου και τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης», Μαργαρίτης Κύρκος.
Την στιγμή που συμπληρώνονται φέτος δύο χρόνια από τις 29 Δεκεμβρίου 2020, όταν και δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η κυβερνητική απόφαση που υπέγραφε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης για την επέκταση (όπως την « βάφτισαν» τότε) του ΚΥΤ, ο κ.Κίρκος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου Χρήστο Τυμπάκη, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών κατασκευής της ουσιαστικά νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, οι οποίες δυστυχώς ολοκληρώνονται. Με την αύξηση χωρητικότητας των ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που υπάρχουν στο χωριό. Παράλληλα είχε συζητήσεις και με τους κατοίκους του Φυλακίου.

Για την επίσκεψη αυτή, ο υποψήφιος βουλευτής το 2019 του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου, δήλωσε:
«Συμπληρώνονται αυτές τις μέρες δύο χρόνια, από την στιγμή που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η απόφαση του ανεκδιήγητου υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και της κυβέρνησης φυσικά, για την επέκταση όπως την ονόμασαν τότε, αλλά ουσιαστικά την κατασκευή νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, σε έναν ευαίσθητο εθνικά χώρο.
Στο πλαίσιο των επισκέψεων και των περιοδειών μου σε ολόκληρο τον Έβρο, βρέθηκα στο Φυλάκιο Ορεστιάδος και είχα συζήτηση με τον αγωνιστή Πρόεδρο Χρήστο Τυρμπάκη, ο οποίος προσπάθησε να αποτρέψει την εξαιρετικά αρνητική αυτή εξέλιξη για το χωριό του. Μάλιστα σύρθηκε στα δικαστήρια κατηγορούμενος, αλλά βρέθηκε και στο νοσοκομείο, επειδή αντέδρασε στο ξεκίνημα των έργων και συνελήφθη από την Αστυνομία. Όπως είχαμε βρεθεί στα ΚΥΤ και ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου, μαζί με τον Πρόεδρο μας Κυριάκο Βελόπουλο, καταγγέλοντας την κατασκευή της νέας δομής, αλλά όπως βρέθηκα και πάλι προσωπικά, μαζί με κλιμάκιο της «Ελληνικής Λύσης », δίπλα στους κατοίκους κατά τις δικαιολογημένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας τους.
Δυστυχώς, τόσο στο Φυλάκιο όσο και στον βόρειο Έβρο συνολικά, παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ το 2021 για την ύπαρξη ειδικού σχεδίου ανάπτυξης της συγκεκριμένης περιοχής που αργοσβήνει με την τεράστια δημογραφική συρρίκνωση, η μόνη παρέμβαση και το μοναδικό έργο που κατασκευάστηκε, με ταχύτατες μάλιστα διαδικασίες από την σημερινή κυβέρνηση, είναι η κατασκευή αυτής της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών. Βρέθηκαν και διατέθηκαν 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή που καμιά κρατική παρέμβαση και πολύ περισσότερο επένδυση, δεν έχει υπάρξει για την ανάπτυξη του βορείου Έβρου και συνολικά της περιοχής. Πως μετά να γίνει συγκράτηση του πληθυσμού, ειδικά των νέων ανθρώπων, που δεν βλέπουν καμιά προοπτική και την μόνη διέξοδο που τους παρουσιάζουν, είναι η… εξυπηρέτηση λαθρομεταναστών με απασχόληση στις τρεις συγκεκριμένες δομές στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας;
Αυτός είναι ένας ακόμα σοβαρός λόγος, ώστε ο λαός του Έβρου να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στηρίζοντας την Ελληνική Λύση και τον Κυριάκο Βελόπουλο».