Είναι ένας από τους έμπειρους της δικηγορίας και της πολιτικής. Ο Χρήστος Καπετανίδης, μέλος της Νέας Δημοκρατίας, γνωστός δικηγόρος, πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Ορεστιάδας, είναι από τους πολίτες του Διδυμοτείχου με αξιοπρόσεκτη παρουσία και προσφορά.
Και μπορεί στις περιφερειακές εκλογές, παρά και την προβολή που είχε από ορισμένα ΜΜΕ να μην εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος, παραμένει όμως πολίτης της πρώτης γραμμής.
Καθημερινά, δίνει τον αγώνα του από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου προσπαθεί να διοικήσει μία μονάδα με προβλήματα, προβλήματα ακριτικού νοσοκομείου.

Πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ότι μετά τις εκλογές, πολλά θα αλλάξουν στις διοικήσεις των νοσοκομείων, ακόμη κι αν η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυβέρνηση.
Σε περίπτωση πάντως που ο Χρήστος Καπετανίδης δεν είναι ξανά διοικητής, δύσκολα θα ενδιαφερθεί να ασχοληθεί πιο ενεργά με την αυτοδιοίκηση Α βαθμού.
Θεωρείται όμως δεδομένο, ότι θα στηρίξει κάποιον υποψήφιο για δήμαρχο, καθώς τουλάχιστον η πολιτική άποψη του Καπετανίδη για κάποιους είναι βαρύνουσας σημασίας.

Χθες, είχε θερμή συζήτηση, με των εκ Ψαθάδων καταγόμενο και εξ Αθηνών ορμώμενο Γιώργο Τσιουράκη, ο οποίος αναμένεται από μέρα σε μέρα, να ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει τον δήμο Διδυμοτείχου.
Βέβαια, σε μία μικρή πόλη όπως το Διδυμότειχο, το να συναντηθούν παραμονή της γιορτής του πολιούχου του δύο άνδρες, δεν είναι τυχαίο.
Όταν όμως στην πόλη περιφέρεται και ο περιφερειάρχης, ο οποίος έχει λάβει τα παράπονα του νυν δημάρχου Ρωμύλου Χατζηγιάννογλου πολλές φορές για την κλειστή γέφυρα του Ερυθροποτάμου, για τα ανοιχτά αναχώματα του Ερυθροποτάμου, για τους δρόμους και για άλλα ίσως, μόνο ασχολίαστη δεν μπορεί να περάσει μία συζήτηση, έστω και παραμονές του πολιούχου.
Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Χρήστος Καπετανίδης, άσχετα με το αν δεν εκλέχθηκε, παρά την προβολή που είχε από ΜΜΕ όπως αναφέραμε, ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό όπως είπαμε του νυν περιφερειάρχη.