Δυναμική ήταν η παρέμβαση του πολιτευτή Έβρου της Ελληνικής Λύσης Γιάννη Δερμεντζόγλου. Ο κ. Δερμεντζόγλου, πραγματοποίησε ομιλία – παρέμβαση, μεταφέροντας προβλήματα του Έβρου κα τις δικές του προτάσεις. Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο χρόνου, ο Γιάννης Δερμεντζόγλου, αναφέρθηκε στην ανεργία, στην επέκταση του ΚΥΤ, στα αλιευτικό κλάδο.
Η ομιλία του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Αγαπητοί φίλοι – σύνεδροι: Καλή Χρονιά με Υγεία, Αγάπη και πολλή Υπομονή.
Κατάγομαι από τον μοναδικό ΑΡΣΕΝΙΚΌ Νομό της Ελλάδος το Νομό Έβρου.
Θέλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο και τον Σύμβουλο Ενέργειας κ. Χριστοδουλίδη και όλη την συντακτική ομάδα για το βιβλίο για την Ενεργειακή Λύση στην Ελλάδα.
Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Βελόπουλο που κατέθεσε Αγωγή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για να ακυρωθεί η Απόφαση του Πρωτοδίκη Φλώρινας για το κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας στην Φλώρινα.
Έμαθα σήμερα για την Υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στον Έβρο. Ας έρθει σε εμένα ο κ. Μητσοτάκης να του δείξω όλα τα εργοστάσια που είναι κλειστά. Εργοστάσιο ζαχάρεως στην Ορεστιάδα και στην ΒΙΠΕ ΑΒΑΝΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.
Η μόνη ανάπτυξη στον Έβρο, είναι η κατασκευή του ΚΥΤ ΦΥΛΑΚΙΟΥ στον Βόρειο Έβρο.
Βάσει στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η ανεργία σε νέους ηλικίας 19-29 ετών είναι 47,5%.
Ένα κράτος διαλυμένο, χρεωκοπημένο, δουλικό σε κάθε είδους δανειστές και σε κάθε είδους απαιτήσεις, έχοντας δώσει ή είναι έτοιμου να δώσει γη και ύδωρ στην Τουρκία και στους βαλκάνιους πασάδες.
Αγροτικός κόσμος, κτηνοτροφία που καταστρέφεται, νέοι και μεγαλύτεροι που φεύγουν στο εξωτερικό αηδιασμένοι αναζητώντας εργασία και δικαιοσύνη.
Λαθρομετανάστευση. Η μόνη λύση είναι σε όλο το μήκος του Νομού, 180 χλμ., τσιμεντένιο τείχος με ηλεκτροφόρο καλώδιο ή να προωθούνται σε 2 ακατοίκητα νησιά με σκοπό να επαναπροωθούνται στις χώρες τους.
Και τέλος ο αλιευτικός κλάδος της Αλεξανδρούπολης, αντιμετωπίζει καθημερινά πολλά προβλήματα από τις ενοχλήσεις των Τούρκων ψαράδων. Έρχονται στα 2 μίλια από Αλεξανδρούπολη, Σαμοθράκη, Μάκρη, Θάσο και εκατοντάδες αλιείς βγάζουν το μεροκάματο του τρόμου.

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ. ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΓΛΟΥ