Όλο και περισσότερο είναι εμφανές ότι η εικόνα της πόλης της Ορεστιάδας αλλάζει.


Οι αλλαγές, δεν αφορούν μόνο στο κέντρο, αλλά και στις γειτονιές, με έργα που έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται.
Οι αναπλάσεις πεζοδρομίων και σε πολλές περιπτώσεις η κατασκευή από την αρχή στην ουσία πεζοδρομίων, είναι ένα έργο του δήμου, το οποίο συνδυαζόμενο με το έργο του «Ανοιχτού κέντρου εμπορίου», έχουν ως αποτέλεσμα να αναβαθμίζεται η μετακίνηση των πεζών καθημερινά.
Από το 2018 που υπογράφηκε η σχετική σύμβαση (έναρξη έργων το 2020), έγιναν εργασίες στην Οινόη, στη Νέα Ελβετία, στην περιοχή της Ζαρίφη και στην οδό Κωντασταντινουπόλεως.
Συνολικά, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 3000 μέτρα πεζοδρομίων, με τον προϋπολογισμό του έργου να ανέρχεται σε 928.000 ευρώ.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχουν προβλήματα σε πολλές περιοχές, ακόμη και σε κεντρικά σημεία.


Στο πλαίσιο του έργου » Open Mall – Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Ορεστιάδας» μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί 700 μέτρα πεζοδρομίων, στο εμπορικό κέντρο της Ορεστιάδας και αναμένεται η κατασκευή ακόμη περίπου 800 μέτρων. Ανάμεσα στα υπό ανακατασκευή πεζοδρόμια, είναι και τμήματα επί της Κωνσταντινουπόλεως, εκατέρωθέν της κεντρικής πλατείας. Βέβαια στο έργο, περιλαμβάνεται και η ανάπλαση των νησίδων της Βασιλέως Κωνσταντίνου.

Τους προηγούμενους μήνες, επεμβάσεις έγιναν και από συνεργεία του δήμου Ορεστιάδας και συγκεκριμένα από το τμήμα συντήρησης υποδομών της τεχνικής υπηρεσίας. Τα συνεργεία προχώρησαν σε επιδιορθώσεις και κατασκευές σε μήκος που ξεπερνάει τα 1500 μέτρα.

Σ’ όλα αυτά, πρέπει να προστεθούν και οι ράμπες στις γωνίες των πεζοδρομίων για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα και για τους γονείς με καροτσάκια.
Τις εργασίες επιβλέπει και προσωπικά ο αντιδήμαρχος Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης, ο οποίος και είχε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στο συγκεκριμένο έργο, ίσως το μεγαλύτερο έργο στο συγκεκριμένο τομέα που κατάφερε ποτέ αντιδήμαρχος στην Ορεστιάδα.