Τοπικιστικής, απόλυτα Καστροπολίτης και λάτρης μίας άλλης περιόδου.
Ο δημοτικός σύμβουλος Διδυμοτείχου Γιάννης Σαρσάκης, έχει ίσως το πανελλήνιο ρεκόρ ανεξαρτητοποίησης. Ανεξαρτητοποιήθηκε από συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκε πριν καν ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος.
Μπορεί να συμμετείχε στα «σεμινάρια επιμόρφωσης» που έκανε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου όσο ήταν υποψήφιος, όταν όμως εκλέχθηκε, μάλλον κατάλαβε ότι τελικά ο δήμαρχος δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν για το Διδυμότειχο και αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί.
Παρ’ όλα αυτά, όπως είπαμε ο Σαρσάκης είναι Καστροπολίτης. Όχι μόνο ζει στο Διδυμότειχο, αλλά ζει για το Διδυμότειχο κι αυτό του αναγνωρίζουν όλοι.
Εδώ και χρόνια παλεύει για την πόλη του και το δήμο Διδυμοτείχου.
Ο κ. Σαρσάκης από το 2021 είχε προτείνει να παραχωρήσει ο δήμος του κτήριο του δημαρχείου, προκειμένου να στεγαστούν τα πανεπιστήμια.
Στις 24 Μαΐου του 2021, είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση, αλλά τότε δεν υλοποιήθηκε, γιατί όπως του αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, το κτήριο δεν είχε άδεια. . .
Το τι έχει γίνει στο Διδυμότειχο με τη στέγαση της Ψυχολογίας είναι γνωστό. Πρότειναν το 3ο δημοτικό, κάτι αποθήκες κοντά στο σταθμό του τρένου, λύση δε βρήκαν, η σχολή δεν ιδρύθηκε και τώρα περιμένουν μετά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα λειτουργήσει.
Τελικά, ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη είπε ότι ο δήμος μπορεί να παραχωρήσει το δημαρχείο για τη στέγαση της Ψυχολογίας.
«Αν ακουγόμουν τότε, ενδεχομένως η Σχολή θα είχε λειτουργήσει δεν θα είχε δημιουργηθεί όλη αυτή η αρνητική κατάσταση στην κοινωνία μας και θα γλιτώναμε τα απαξιωτικά σχόλια από όπου και αν προήλθαν», αναφέρει ο Γιάννης Σαρσάκης.

Στο Διδυμότειχο, λειτουργεί και σχολή νοσηλευτικής. Ακόμη τουλάχιστον.

Αυτά τα ωραία και άλλα συμβαίνουν στο Διδυμότειχο.
Και για όσους ανησυχούν, ο δήμαρχος μπορεί να στεγαστεί στη ΔΕΥΑΔ, στον πεζόδρομο στο κληροδότημα Μανδαλίδου κι αλλού. Κτήρια έχει το Διδυμότειχο. Χρόνο για χάσιμο δεν έχει.