Απόλυτα τιμητική για το δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη και για το δήμο Ορεστιάδας, ήταν η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών Μιχάλης Σταυριανουδάκη. Ο κ. Σταυριανουδάκης, επισκέφτηκε τον Έβρο και το δήμο Ορεστιάδας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, ο Γενικός Γραμματέας, μίλησε με πολύ θερμά λόγια για το έργο του δημάρχου και για την απορρόφηση χρημάτων και προγραμμάτων που έφτασαν στο δήμο, μέσω του υπουργείο. Ο Μιχάλης Σταυριανουδάκης μίλησε χαρακτηριστικά για ικανότητα του δημάρχου.
Μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Χαιρόμαστε που ότι αναπτυξιακό εργαλείο μέσω του υπουργείου μας σας έχει δοθεί η δυνατότητα, έχετε την ικανότητα να το απορροφήσετε κι αυτό αποδεικνύεται και στην πράξη με την ολοκλήρωση διαγωνισμών και την ολοκλήρωση των έργων.
Θέλω να πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, έχει βρει στο δικό σας πρόσωπο έναν άνθρωπο άξιο, που να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και στις ανάγκες της περιοχής κι αυτό είναι σημαντικό γιατί το υπουργείο εσωτερικών αναζητά μέσα από την αυτοδιοίκηση την υλοποίηση των στόχων του, που είναι οι τοπικές κοινωνίες σε συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και του υπουργείου να μπορούν να επιλύουν σημαντικά προβλήματα που δημιουργούνται χωρίς να υπάρχουν μεταξύ μας τριβές και προσκόμματα που πολλές φορές οδηγούν σε λάθος αποτελέσματα».

Ο δήμος Ορεστιάδας έχει λάβει πάνω από 16 εκατομμύρια Ευρώ ως χρηματοδοτήσεις, επιπλέον από τις τακτικές τόνισε ο ΓΓ