Πριν τις εκλογές δίνουν λύση

Λύση πριν την προκήρυξη εκλογών φαίνεται ότι θα δώσει ο δήμος Διδυμοτείχου στο θέμα της στέγασης της σχολής ψυχολογίας στο Διδυμότειχο (της σχολής εν αναμονής ίδρυσης). Τρία χρόνια μετά την σκέψη για ίδρυση της σχολής, ο δήμος Διδυμοτείχου είναι έτοιμος να δώσει λύση στο πρόβλημα της στέγασης της. Άλλωστε τη νέα σχολή την υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Θράκη. Η σχολή όπως όλα δείχνουν θα στεγαστεί στο δημαρχείο με τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο να επισκέπτεται τη Δευτέρα το Διδυμότειχο, προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι λύνεται το πρόβλημα της στέγασης και «να παραλάβει τα κλειδιά».
Αρχικά είχαν προτείνει η ψυχολογία να στεγαστεί στο 3ο δημοτικό ή σε κάτι αποθήκες. . . στο χώρο του σταθμού το τρένου.
Οι αποθήκες κρίθηκαν ακατάλληλες, ενώ ο δήμος και ο ίδιος ο δήμαρχος δεν κατάφερε να κλείσει το θέμα των αντιδράσεων για τη μετατροπή του δημοτικού σχολείου σε πανεπιστήμιο.
Τελικά ως η πιο κατάλληλη λύση προκρίνεται το κτήριο του δημαρχείου, με τον δήμαρχο στην ουσία να το ανακοινώνει και στον υφυπουργό.
Μετά την επίσκεψη Συρίγου στο Διδυμότειχο, καθώς ο χρόνος πιέζει για την προκήρυξη των εκλογών, αναμένεται και η άμεση έκδοση του ΦΕΚ για την ίδρυση της σχολής.

Στη συνέχεια θα απαιτηθούν εργασίες στο κτήριο και φυσικά καθηγητές και . . . φοιτητές για τη νέα σχολή.
Κι ενώ στο Διδυμότειχο φαίνεται να υπάρχει ικανοποίηση για την ψυχολογία, η δημοτική αρχή, δεν έχει εξασφαλίσει καμία δέσμευση για την παραμονή της νοσηλευτικής στην πόλη. Το ενδεχόμενο η νοσηλευτική να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη είναι ορατό και πιθανό να συμβεί μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Όσο για το που θα μεταφερθούν οι υπηρεσίες του δημαρχείου, όπως αποκάλυψε το thraki Νεα, μέρος των υπηρεσιών, σχεδιάζεται να μεταφερθεί στη ΔΕΥΑΔ (πρώην κτήριο ΔΟΥ) και στο κληροδότημα Μανδαλίδη στον πεζόδρομο.
Το γραφείο του δημάρχου, αναμένεται να στεγαστεί στο χώρο όπου θα μεταφερθεί το πρωτόκολλο και η τεχνική υπηρεσία.

Να θυμίσουμε, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένα κτήριο για άλλο προορίζεται κι άλλο γίνεται. Για παράδειγμα, η σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου προοριζόταν για γηροκομείο.
Καμιά φορά, οι συνθήκες απαιτούν να δράσης νωρίς, γιατί αν καθυστερήσεις ακόμη και η θέση του διευθύνοντος συμβούλου είναι επισφαλής, σχολίασε φανατικός αναγνώστης.
Πάντως και για το θέμα της στέγασης της νοσηλευτικής, δεν μπορεί κάποιος να πει ότι η δράση (εκ του αποτελέσματος) ήταν γρήγορη.