Τι έκαναν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο που είναι κλειστό;

Συνάντηση με προέδρους τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας είχε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος. Στη συνάντηση συμμετείχαν δύο αντιπεριφερειάρχες, οι κύριοι Πέτροβιτς και Δελησταμάτης, καθώς και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θανάσης Τσιώνης και Βασίλης Γαλάνης. Η συνάντηση η οποία έγινε στο δημαρχείο Ορεστιάδας, είχε ως σκοπό να καταγραφούν προβλήματα της περιοχής.
Η διοίκηση της περιφέρειας ΑΜΘ μπαίνει στον 4ο χρόνο της και είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι αντίστοιχο στην περιοχή.
Διαγραμμίσεις, δρόμοι, ρέματα και άλλα αντίστοιχα ζητήματα τέθηκαν στη συνάντηση, ενώ ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι θα δώσει επιπλέον 2 εκατομμύρια ευρώ για τον τύμβο της Δοξιπάρας κι ότι η Ορεστιάδα θα ενταχθεί στο σχέδιο βιώσιμης αστικής ανάπλασης.
Αίσθηση όμως έκανε, η αναφορά στο κλειστό ΚΤΕΟ της Καβύλης.
Το ΚΤΕΟ έκλεισε τον Ιούλιο του 2021 λόγω έλλειψης προσωπικού ύστερα και από συνταξιοδοτήσεις και μέχρι σήμερα παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ.
Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες ιδιοκτήτες φορτηγών να αναγκάζονται να μετακινούνται μέχρι την Αλεξανδρούπολη, όπου λειτουργεί ιδιωτικό ΚΤΕΟ για να κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο στα οχήματά τους.
Αναγκάζονται, όχι μόνο να επιβαρύνονται με το κόστος μεταφοράς, αλλά να χάνουν και μία ολόκληρη μέρα στις μετακινήσεις.
Αλήθεια, ποια είναι η απόσταση του Ορμενίου από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ της Αλεξανδρούπολης, όταν η απόσταση του ΚΤΕΟ από την Ορεστιάδα είναι περίπου 105 χιλιόμετρα;
Τα φορτηγά περνούν ΚΤΕΟ κάθε χρόνο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχειρηματικότητα της περιοχής του βορείου τμήματος του Έβρου.
Και θα μπορούσε κάποιος να πει, δεν υπάρχει υπάλληλος να λειτουργήσει το ΚΤΕΟ, δεν υπάρχει άλλη λύση.
Όπως αναφέρθηκε όμως στη συνάντηση που ήταν παρόν ο περιφερειάρχης, ο οποίος θα διεκδικήσει ξανά την ψήφο των πολιτών της περιφέρειας, το ΚΤΕΟ της Κομοτηνής όταν έκλεισε, άνοιξε ξανά με μετακίνηση υπαλλήλου από την Ξάνθη.

Και μπορεί να δόθηκε λύση για την Κομοτηνή, όπου αποτελεί την πρωτεύουσα της περιφέρειας και απέχει περίπου από 60 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη και 50 από την Ξάνθη, δεν δόθηκε εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο για την Ορεστιάδα η οποία απέχει 105 χιλιόμετρα από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ της Αλεξανδρούπολης.

Το γιατί δεν δόθηκε λύση, μπορεί να απαντηθεί, με δικαιολογίες, με γεγονότα, με καταστάσεις.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι δεν δόθηκε λύση και οι επαγγελματίες για να περάσουν ΚΤΕΟ επιβαρύνονται με ώρες, με χρήματα, με διαδρομές. . .
Το θέμα πόσες φορές το έθεσαν άραγε οι περιφερειακοί σύμβουλοι της διοίκησης στη διοίκηση;
Γιατί δε μετέφεραν το πρόβλημα.
Γιατί δε λύθηκε;
Πάντως αν δεν δοθεί λύση από την περιφέρεια στους επόμενους προεκλογικούς μήνες, οι κάτοικοι του βορείου τμήματος του Έβρου, πρέπει να έχουν βάσιμες ελπίδες, ότι το πρόβλημά τους θα λυθεί από ιδιωτική επένδυση που σχεδιάζεται να γίνει στην είσοδο της Ορεστιάδας. Αν όλα πάνε καλά ο ιδιώτης θα ανοίξει ΚΤΕΟ και για φορτηγά μέσα στο καλοκαίρι.