Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση στην Ορεστιάδα, ο Τσικνομπουρμπούλης. Με την ολοκλήρωση της παρέλασης ανακοινώθηκαν και τα βραβεία.
Για την κατηγορία «Καλύτερη ομάδα καρναβαλιστών» το 1ο βραβείο κέρδισε το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ».
Τη 2η θέση κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορ/δας «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)» ενώ την 3η θέση πήρε ο Βρεφονηπιακός παιδικός σταθμός «Τα Ζουζούνια» με τίτλο «ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑΡΙΚΑ».
Για την κατηγορία «Πολυπληθέστερη ομάδα» το 1ο βραβείο κέρδισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)». Τη 2η θέση πήρε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας «ΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ» και την 3η θέση το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ».
Για την κατηγορία «Καλύτερο Άρμα» το 1ο βραβείο κέρδισε το Εργαστήρι Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ» με το γκρουπ «WINGARDIUM LEVIOSA – Ο HARRY POTER – ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΜΑΓΩΝ». Το 2ο βραβείο δόθηκε στον Βρεφονηπιακό παιδικό σταθμό «Τα Ζουζούνια» με τίτλο «ΨΥΧΡΑ ΚΑΙ ΖΟΥΖΟΥΝΙΑΡΙΚΑ» και το 3ο βραβείο στη Στέγη Λαϊκού Πολιτισμού με τίτλο «Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ».
Τέλος, για την κατηγορία «Πρωτότυπο θέμα αμφίεσης» το 1ο βραβείο κέρδισε το 7ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας με τίτλο «QATAR GATE». Το 2ο βραβείο έλαβε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας με τίτλο «ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ (UP)» ενώ το 3ο βραβείο πήρε η Εθελοντική ομάδα Ν. Βύσσας «ΤΖΙΑΜΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΤΕΣ».

Σε μήνυμά του ο πρόερδος της ΔΕΚΕΠΑ Ορεστιάδας Δημήτρης Βαρσαμακίδης αναφέρει:
Ευχαριστούμε τον δικό μας, Πέτρο Πολυχρονίδη αλλά και την Νατάσα Κουβελά, που συνέβαλλαν σημαντικά στην παρουσίαση της καρναβαλικής παρέλασης και κατάφεραν να εκτοξεύσουν στα ύψη το κέφι όλων. Πολλές ευχαριστίες στον Σαράντη Σαραντίδη που ως Τσικνομπουρμπούλης 2023 υποδεχόταν τα γκρουπ πριν την εμφάνιση τους στην κεντρική σκηνή και στον Βασιλιά Καρναβαλιού της Ξάνθης, τον ξεχωριστό Πειρατή, που με τον δικό του τρόπο έδωσε χρώμα στην εκδήλωση μας.
Ειδικότερα, ευχαριστούμε, τις Υπηρεσίες του Δήμου και ιδιαίτερα, την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου, που μετά το πέρας της εκδήλωσης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η πόλη επανήλθε στην κανονικότητά της.
Επίσης, ευχαριστούμε την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας, τους Πολιτιστικούς – Αθλητικούς Ομίλους, Συλλόγους, Ιδιώτες και Φορείς, τη Δημοτική Τηλεόραση Ορεστιάδας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ορεστιάδας, τους χορηγούς μας όπως και τους χορηγούς επικοινωνίας, την κριτική επιτροπή και τους εθελοντές που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους δημότες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθώς και στους επισκέπτες που αγκάλιασαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας.
Ευελπιστούμε να σταθείτε αρωγοί δίπλα μας και σε επόμενες δράσεις που θα διοργανώσει η ΔΗΚΕΠΑΟ.