Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλή των Ελλήνων
Ο Μανάβης
Δευτέρα, 20/2 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου (2013). Οδοιπορικό στα χωριά της Νοτιοδυτικής Πίνδου μαζί με τον Νίκο Αναστασίου, μανάβη, ο οποίος με το φορτηγά­κι του κάνει από τη δεκαετία του ’80 κάθε εβδομάδα, όλο το χρόνο, ένα δρομολόγιο 75 χιλιομέτρων.

Θεατροσκόπιο: Η Φαλακρή Τραγουδίστρια, του Ευγένιου Ιονέσκο
Τρίτη, 21/2 στις 24:00
Σειρά ημίωρων ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία και έρευνα
του Σωκράτη Σπανού, πάνω στο σύγχρονο ελληνικό θέα­τρο.

Η Ωραία του Μπρούκλιν
Τετάρτη, 22/2 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρλο Λαστρικάτι, με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι κ.ά. Παραγω­γή: 1958 (Ιταλία/Γαλλία). Μία πλούσια και όμορφη χήρα επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιταλίας που γεννήθηκε για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές αποτυ­χημένες προσπάθειες, τελικά καταφέρνει να σαγηνεύσει τον σιδερά του χωριού.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 23/2 στις 23:00
Συζήτηση για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας, τις ρυθμίσεις οφειλών και τις επικείμενες βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό συμβιβασμού, με αφορμή την ψήφιση νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, για την εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων της ιδιωτικής πε­ριουσίας του Δημοσίου.

Ένας Καταδικασμένος σε Θάνατο Δραπέτευσε
Παρασκευή, 24/2 στις 22:00

Ταινία σε σκηνοθεσία Ρομπέρ Μπρεσόν, με τους Φανί Αρντάν, Φρανσουά Λετεριέ, Σαρλ Λε Κλεν, Ρολάν Μονό (Γαλλία, 1956). Ο υπολοχαγός Φονταίν, στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, καταφέρνει να αποδρά­σει από τις φυλακές που κρατείται, παίρνοντας μαζί του και τον νεαρό συγκρατούμενό του, Ζοστ.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Τα Μουσεία της Μικράς Ασίας

Σάββατο, 25/2 στις 17:00

Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 25/2 στις 18:00

Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 25/2 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής
Σάββατο, 25/2 στις 23:00
Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Τζούλιο Ρικια­ρέλι, με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ (2015). Στη Γερμανία του 1958 κα­νείς δεν γνωρίζει τι συνέβη στο Άουσβιτς και κανείς δεν ρωτά. Ένας νεαρός δικηγόρος όμως ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας ήταν ναζί και δήμιοι των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Πρώην μέλη των Ες-Ες είναι τώρα δάσκαλοι, αρτοποιοί, δημόσιοι υπάλληλοι. Κυκλοφορούν ανάμεσα στους ανυποψία­στους συμπατριώτες τους, που νομίζουν ότι οι ιστορίες για τα ολοκαυτώματα και τα βασανιστήρια ήταν αστι­κοί μύθοι ή ακόμη περισσότερο προπαγάνδα των συμ­μαχικών δυνάμεων.

Σούπα Μόντο
Κυριακή, 26/2 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λικαρίον Γουαϊναϊνα (Κένυα-Γερμανία, 2008). Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ται­νίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η με­γαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνά ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλω­μένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/